Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ježíšku, co ty na to?

Letos to vypadá, že jsem byl docela hodnej.
 (Autor: profimedia.cz)
17. prosince 2006
01:00

Myslíte, že se vtipy vyhýbají postavě tak bájné a éterické, jakou je Ježíšek? Omyl! Vtipů o Jezulátku jsou mraky

Stejně jako zvířátka nebo blondýnky, už i Ježíšek se stal oblíbeným terčem českých vtipálků. Ve stovkách anekdot Ježíšek lidem "kadí" pod stromek, pije alkohol, bourá v zatáčkách nebo nutí děti k lumpárnám, aby jim nemusel vozit dárky. Ještěže děti neslyší, co si o jejich vysněné vánoční postavičce povídají dospělí. Které vtipy navodí nejveselejší sváteční atmosféru? Co by ale mělo dětským uším uniknout?


Inzerát: Ten blbej Ježíšek dal moje dárky někomu jinému! Kdo našel tyto věci: domácí kino, červené porsche a věrnou blondýnku se čtyřkama, ať mi zavolá. Odměna jistá! Hezké svátky.
Přiletí Ježíšek do Somálska, kolem něj se seběhne kupa dětí a škemrá o dárky. Ježíšek: "Ne ne ne, to je jenom pro hodné děti, které celý rok pěkně papaly!"
Ptá se syn otce: "Tati, proč já nemůžu psát před Vánoci dopis Ježíškovi, tak jako to dělají ostatní děti?" "Kolikrát ti to mám sakra ještě vysvětlovat, Ježíši Kriste?"
Milý Ježíšku, co děláš těch zbylých 364 dní Vánoc? Vyrábíš dárky? Tvůj kamarád, Tomáš. Milý Tomáši, všechny hračky se vyrábějí v Číně. Mám vilu v Las Vegas, kde skoro všechen svůj čas trávím natáčením nízkorozpočtových pornofilmů. Odreagovávám se opíjením se do němoty a plácám po zadku servírky, a přitom utrácím spoustu peněz u stolu s kartama. Hele, chtěls to vědět... Tvůj Ježíšek.
Krouhnul jsem zatáčku, saně se zvrhly, dárky jsou na sra..., sobi mi zdrhli. Už mě nečekej, Tvůj Ježíšek.
Ježíšek je v nemocnici. Lékaři mu na operačním sále právě zašívají zadeček, aby nám pod stromeček nenas... stejně jako loni.
Malý cikán potká na ulici chlapce z vedlejšího domu a říká mu: "Hádej co dostanu od Ježíška k Vánocům?" "Co?" "Tvoje kolo."
Co dal Ježíšek bezdomovcům pod stromeček? Sněhovou nadílku.
"Byl jsi dneska hodný? Neukradl jsi nic? Nenadával jsi?" vyptává se Ježíšek malého chlapečka. "No tak se to už konečně nauč, já ti dárky věčně nosit nebudu!"
"Tatí, opravdu mi ten počítač přinesl Ježíšek?" ptá se Pepík táty. "Ale samozřejmě, co tě to napadlo?" "No, že celej den stojí nějakej chlápek u domovních dveří a chce třetí splátku."
Doufám, žes od Mikuláše dostal lopatu, abys mohl pod stromečkem uklidit to h…o, které Ti přinesu. Ježíšek.
Jaký největší dárek by televizní stanice daly mužské části publika? Kdyby se sportovní přenosy přestaly křížit s telenovelami!
Slavnostně vyzdobený vánoční stromeček, všude uklizeno, z kuchyně se line vůně štědrovečerní večeře, zkrátka vánoční pohoda. Ale - na stropě je přibitá skoba a na ní visí starší paní. Ve dveřích stojí manželský pár v tichém zděšení. Ticho přeruší až manžel: "Teda ta tvoje máma je ale formát, lepší vánoční dárek mi snad ani nemohla dát!ů
Malý, pětiletý chlapeček se ptá maminky: "Mami, mami, co dostanu letos na vánoce?" "No, to máš tak, zlobil jsi a nedostaneš vůbec nic. Leda že bys napsal Ježíškovi, že budeš celej příští rok hodnej." Tak chlapeček se zavře do pokoje, a začne psát: "Milý Ježíšku, slibuji ti, že budu celý příští rok hodný..." Chvíli se na to kouká, pak to roztrhá a začne znovu: "Milý Ježíšku, slibuji ti, že budu celý příští měsíc hodný..." Zase to roztrhá a tak pokračuje ke dni, půldni, hodině, až nakonec rezignuje. V neděli jde s maminkou do kostela a tam ukradne sošku Panny Marie. Přijde domů, položí před sebe sošku a začne psát: "Ježíši, jestli chceš ještě někdy vidět svou matku..."
"Pane šéf, můžete mi dát zítra volno?" ptá se v práci pan Urbánek. "Manželka chce, abych jí pomohl s vánočním úklidem... "Z takového důvodu vám přece nebudu dávat volno," rezolutně to odmítne ředitel. "Děkuji," oddechne si zaměstnanec. "Věděl jsem, že je na vás spolehnutí."