Dobrý guláš je mistrovské dílo!

Guláš známý i neznámý. V tomto duchu se nesl gulášfest, který se svým speciálním receptem vyhrál Maďar Jozef Király
Povýšit obyčejný guláš na kulinářský zázrak? Že to jde, dokázali účastníci mezinárodní soutěže ve vaření klasického hovězího guláše v kotlíku. Změnili běžné jídlo v přehlídku harmonických chutí, vůní a nekonečné barevné skladby. Nad kouřícími kotlíky už se pak všem přihlížejícím jen sbíhaly sliny. "Hodnotila se skladba, barva, vzhled, vzájemná harmonie, vůně, chuť a celkový dojem," popsal práci poroty moderátor z někdejší Prima vařečky Petr Stupka. Mezi čtrnácti soutěžními družstvy nakonec nejlepší guláš připravil Maďar Jozef Király. "Spoléhal jsem na papriku, kterou mám od soukromníka. Je jí sice míň, ale o to je kvalitnější. Přidal jsem i suché červené víno," prozradil své fígle nejúspěšnější kulinář. Pod kotlík přikládal akátovým dřevem, které nevzplane tak rychle a lépe drží teplo.