Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Stojí tři miliardy korun!

14. dubna 2005
05:01

Dům Updown Court stojící ve Windleshamu poskytne svému majiteli pohádkové bydlení za 2,9 miliardy korun!

To je bomba! Pohádkové bydlení za 2,9 miliardy korun! Pohodlí, jakým by nepohrdl ani král, poskytne svému majiteli dům Updown Court. Stojí ve Windleshamu už od roku 1924, je nejdražším soukromým domem ve Velké Británii a patrně i nejdražším na světě! Rozlohou dokonce trumfl samotný Buckinghamský palác. V jakém luxusu si bude majitel nejdražšího britského domu lebedit? Updown Court, který je jen 20 minut jízdy od londýnského letiště Heathrow a 28 mil od centrálního Londýna, koupila před třemi lety developerská společnost Leslie AllenVercoe. Na jeho vybavení nešetřila! Dovnitř se přijíždí skrz dvě železné brány s ornamenty po silnici postavené z mramorových desek. Sídlo tvoří hlavní dům a tři menší. Dva jsou pro hosty, v jednom je 24 hodin denně bezpečnostní služba, která hlídá klid celého objektu. Kdo si luxusní komplex koupí, může postupně spát ve 103 pokojích a koupat se ve 22 koupelnách! Ale tím to nekončí. Zaplavat si může i ve dvou vnitřních a třech venkovních bazénech. Jeden z nich má překrásné mozaikové dno. Jedním z mála lidí na světě, kteří by si mohli dům v britském Windleshamu koupit, je ruský miliardář a majitel fotbalové Chelsea Roman Abramovič. Ten si ale právě nyní buduje vlastní obří sídlo ve stejném hrabství Surrey.


Co víme o Updown Court? *je v něm 103 pokojů *má 22 koupelen *squashový kurt *knihovna *studovna *kancelář *hala pro bankety *vinný sklep pro 300 lahví *dvoudráhový bowling *podzemní garáže pro osm limuzín *privátní kino s barem *zahrady s fontánou (10 m) a rybníky *přistávací plocha pro vrtulníky *tenisový kurt *ustájení pro pět koní
"Superbyt" na Malé Straně Luxus ale není třeba hledat až ve Velké Británii. Super byty najdeme i v Praze na Malé Straně v komplexu King's Court. Jeden obrovský byt vznikl rekonstrukcí deseti starých bytových jednotek. Má rozlohu 865 m2 ve třech patrech a nejdeme v něm tři koupelny, halu velkou 81m2, dva pokoje pro hosty, zázemí pro pokojskou, kuchyň s jídelnou (52 m2), bazén, saunu, fitness, hernu, pět ložnic, knihovnu, galerii, společenskou místnost, pracovnu (75m2). Prodávat by se měl zhruba za 100 milionů korun.