Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Mají gayové a lesbičky lepší sex?

Autor: INT - 
3. února 2005
05:01

Chcete vědět, jaké zvláštnosti doprovázejí společný sexuální a partnerský život homosexuálních lidí? Podle výzkumů mezi nimi panuje dokonalá souhra.

Pokud si myslíte, že jako heterosexuální lidé nemáte zapotřebí číst dál, nenechte se mýlit. Podle průzkumů každý druhý Evropan někdy zatoužil po sexu se stejným pohlavím. Jaké zvláštnosti vlastně doprovázejí sexuální a partnerský život homosexuálních lidí? "Většina lidí si myslí, že partnerství homosexuálů je, jako když se násilím k sobě dávají stejné póly magnetů. Naopak. Je mezi nimi dokonalá souhra," vysvětluje psycholog Carsten Heider (36). Martin (42), zubní laborant z Prahy: "V našem partnerství nikdo neříká "ty už mě nemiluješ", když jeden z nás nevynese odpadky." Jeho partner Tomáš (25) dodává: "Mluvíme stejnou řečí, jednoduše si rozumíme. Naproti tomu muži a ženy si nerozumí." Co se můžeme od homosexuálů naučit? * Jsou otevření ke svým touhám. Psycholog Carsten Heider říká: "Teprve tehdy je možné mluvit o skutečné lásce." * Vidí ve svém partnerovi i duševně spřízněnou bytost. Profesor Ulrich Clement (54): "Právě mezi muži nejde jen o vztah, ale i o vážnější témata jako politika, literatura a umění." * Užívají si obě strany tělesnosti. Něžností, kterých jsou schopny často jen ženy k ženám, ale i animálnosti vlastní mužům. Někdy jen mazlit, jindy tvrdý sex. Obojí je totiž velmi důležité. Pro ženy jsou milostné zkušenosti se ženami obzvláště důležité. Psychoterapeutka Dana Kramerová (42): "Mnoho žen neprožilo nikdy s manželem orgasmus. Myslí si, že to je v sexu normální." Jiná žena často pomůže objevit skrytou sexualitu a může naučit, jak si jí užívat. Anna (43), lesbická masérka: "Pokud si ženy důvěřují, aby si ukázaly nejvnitřnější stránky, zlomí se veškeré bloky. Pláčou a mluví, uvolní si tak duši." Opatrně při sexu ve trojici Mnoho mužů sní o tom, jak nádherně něžný je sex dvou žen. Pokud ale se dívají na svoji partnerku při milování s jinou ženou, posedne je žárlivost. Cítí, že nemají žádnou šanci.


40 tisíc virů a parazitů při "francouzáku" Líbání patří mezi to nejkrásnější, co si člověk může představit. Švédští výzkumníci se ale pokusili co nejvíce ho znechutit. Zveřejnili totiž, že při každém vášnivém "francouzáku" si vyměňujeme na 40 tisíc virů a parazitů, 250 druhů různých bakterií, 0,7 gramu proteinů, 0,45 gramu tuku a 0,19 gramu jiných organických sloučenin. Přestože to opravdu zní hrozně, přesně tohle člověku pomáhá, aby byl zdravější. Takovýto "výměnný polibek" totiž aktivuje náš imunitní systém a odstartovává mnoho prospěšných procesů v našem těle. Například puls stoupá někdy až na 120 úderů za minutu, hladina hormonů doslova vystřelí vzhůru. Kromě toho při každém "francouzáku" nutíme pracovat celkem 39 svalů v obličeji, což je mnohem lepší pro vyhlazení vrásek než ten nejdražší krém. Takže pokud nejste přímo nemocní, abyste partnera nakazili, líbejte se, kdy jen to jde…