Silvestr: To si zase nacpeme břicha!

Zpravodajové Blesku vyrazili do ulic, aby pro vás získali informace o tom, jak si na Silvestra "naprásknout" břicha.
Ještě si žaludky pořádně neodpočinuly od štědrovečerního náporu a už se blíží další náročný den i noc. Silvestrovské debužírování bude stát za to! Příchod nového roku můžete oslavit s klobásou v ruce za třicet korun, ale do jídla můžete "vrazit" i 8900 Kč! Tolik stojí silvestrovské menu v restauraci Bellevue v Praze 1. Na labužníky myslí i v hotelu Alcron, kde se bude podávat sváteční večeře "jen" za 2400 korun. Nehodláte za silvestrovské jídlo utratit majlant? Vydejte se do klasické lidové hospůdky. Tady se rozšoupnete za dvě stovky. "V meníčku dáváme přednost české kuchyni. Nabídneme hovězí guláš a vývar a na doražení utopence nebo grilovanou klobásku," dělal chutě majitel hospody U Žaludů v Praze 2 Michal Vinař. Kdo si potrpí na větší luxus, ale přesto nechce utratit za večer víc než dva tisíce, toho láká třeba restaurace U labutí na Hradčanském náměstí v Praze. Menu tady stojí od 490 do 1750 korun. Na čem si za tenhle peníz hosté pochutnají? Součástí jednoho z menu budou například kachní prsíčka v pikantní medové marinádě a taštičky z listového těsta plněné bramborovou faší. Jestli si ale chcete užít luxus za luxusní ceny, pak zamiřte do pražského hotelu Alcron. Menu nabízí například ústřice na způsob Rockeffeler nebo grilovaného kanadského humra se šafránovým rizotem a artyčoky. Tyto delikatesy vyjdou na 2400 korun. Hodokvas bude i ve známé hospodě U klauna na farmě Bolka Polívky. V programu vystoupí šermíři a chybět nebude ani striptýz. K pochoutkám klaunovy kuchyně patří i oblíbená "býčí láska". I na horách se na poslední debužírování letošního roku řádně připravili. Na krkonošské Luční boudě se bude ochutnávat cibulačka, roastbeef s chřestem a jako hlavní jídlo Mix Gril "Luční bouda". Liberecký Babylon zase vsadil na plody moře a rybí hostinu.
Pro náročné labužníky (U labutí) Cena: 1550 Kč Aperitiv: Kir Royal Předkrm: Uzený losos s křepelčím vajíčkem a koprovou omáčkou Polévka: Zvěřinový vývar s masovými knedlíčky Hlavní jídlo: Kachní prsa v pikantní medové marinádě, taštičky z listového těsta plněné bramborovou faší. Následují variace z francouzských sýrů a hroznové víno. Dezert: Vanilková zmrzlina smažená v meruňkové krustě. Káva Lidovka (U Žaludů) Cena: 170 Kč Předkrm: Grilovaná klobása Polévka: Domácí hovězí vývar Hlavní jídlo: Hovězí guláš Pikantní "zákusek": Utopenci nebo nakládaný hermelín Luxusní menu (hotel Alcron): Cena: 2400 Kč Předkrm: Ústřice na způsob Rockeffeler Killpatrick Hlavní jídla: Grilovaný kanadský humr se šafránovým rizotem a artyčoky, následované srnčím hřbetem s fazolkami, glazírovanými kaštany a glazé z portského vína Dezert: Karamelový krém