Tohle jedí v Mexiku

18. července 2004
05:01

Mexiko je po celém světě známé svou pikantní kuchyní. Tamní kuchaři podle zvyklostí místních indiánů nyní přidávají do jídel nové přísady…

Dříve než tuto středoamerickou zemi ovládli v 16. století Španělé, připravovali si tamní indiáni podivné pochoutky. V jejich kuchyni totiž zdaleka nemohl chybět hmyz! Ať už šlo o luční koníky či larvy býložravých brouků, to všechno místním domorodcům velmi chutnalo. A prý je to i zdravé. Hmyz totiž obsahuje mnoho proteinů, je energeticky vydatný a ta trocha "masa" na něm taky přijde k duhu. A nejde jen o překonaný historický zvyk. Hmyz se do mexické kuchyně vrací! A navíc platí za vyhlášenou a drahou delikatesu! Zejména když se pojídá zaživa… V Mexiku se tak můžete setkat s tortilami s červy, omáčkou z larev či koláči s kobylkami. Dobrou chuť!