Pizzu kontroluje policie

Tak to tu ještě nebylo! V Itálii mají nový potravinářský zákon, v němž je specifikováno, které ingredience se smí a nesmí používat na správnou pizzu.
Policejní razie v pizzerii, ochutnávání těsta členy speciálního pizzového komanda, testy kvality propečení. Scéna z komedie? Kdepak, nová italská realita. Na kvalitu pizzy je nyní zákon a jeho dodržování bude hlídat policie! Kdo si rád nechává rozplývat na jazyku křehké těsto a sýr s kečupem, může být v klidu. Ministerstvo hospodářství vydalo striktní zásady, kterými se výrobci pizzy musejí řídit. Jaká pravidla tedy pečení např. neapolské pizzy má? Uprostřed nesmí být těsto silnější než jeden milimetr. Na krajích pak mezi jedním a dvěma centimetry. Těsto může obsahovat jen rajčata, čerstvou bazalku a pravou mozzarellu z buvolího mléka. Průměr pizzy nesmí překročit 35 cm. Pizza smí být připravena jen na ohni z dřeva na teplotě přesahující 450 stupňů Celsia. Co je absolutně zakázáno? Maso nebo uzeniny! A největší hřích? Nekvalitní značka kečupu.