Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Může být něco lepšího než sex? Víme o šesti věcech, které mají lidé raději

Lidé dávají někdy před sexem přednost surfování na internetu.
Lidé dávají někdy před sexem přednost surfování na internetu.  (Autor: profimedia.cz )
Autor: yt - 
11. února 2014
20:32

 „Teď ne, miláčku. Jsem online.“ I takhle dnes může probíhat dialog mezi mužem a ženou v posteli. Četné průzkumy totiž ukazují, že pro mnoho lidí jsou důležitější jiné věci než sex. Ten by si někteří odepřeli spíše než jídlo, internet, mobil, počítač a televizi.

Bude-li se závislost na moderních technologiích prohlubovat, lidstvo možná jednou vymře. Podle průzkumu společnosti Harris Interactive by totiž více lidí nepřežilo bez svého chytrého telefonu než bez sexuálního styku. Zatímco 80 procent Američanů by dalo přednost celibátu, o něco méně (74 procent) by se dokázalo vzdát mobilu.

Nicméně nejdůležitější životní položkou je jídlo, 70 procent Američanů si zkrátka uvědomuje, že bez něj by opravdu nepřežili. Na druhém místě je pro mnohé nepostradatelný jejich osobní vůz, bez něj by nedokázalo žít až 40 procent respondentů, hlavně muži. Před milostnými hrátkami dostaly přednost ještě internet, mobil, počítač a televize. Sex naštěstí poráží sociální sítě, které vyhledávají spíše ženy.

Anketa
Bez čeho byste nepřežili
počet hlasujících: 2759
Anketa
Bez čeho byste nepřežili
Jídlo
37 %
Spánek
26 %
Sex
18 %
Internet
4 %
Auto
4 %
Pivo
4 %
Počítač
2 %
Káva
2 %
Mobil
2 %
Televize
1 %
počet hlasujících: 2759

S mobilem v posteli

V anketě se skoro tři čtvrtiny dotázaných vyjádřily, že moderní technologie zvyšují kvalitu jejich života. Skoro polovina věří, že zlepšují jejich vztahy s přáteli a oživují jejich sociální život. Necelá polovina pak využívá moderní technologie jako prostředek úniku z hektického života a 40 % dotázaných je přesvědčených o tom, že je tyto vymoženosti činí šťastnějšími.

Přesto skoro 70 % lidí přiznává, že moderní komunikační prostředky člověka rozptylují a narušují mezilidské vztahy. Partneři totiž kolikrát věnují více pozornosti svým chytrým „hračkám“ nežli svému protějšku. Každý desátý Američan přiznává, že během pohlavního styku občas textuje nebo odpovídá na přijatý hovor. Přibývá také lidí, kteří více než kdy předtím praktikují sexting (rozesílání textových zpráv, fotografií či videí se sexuálním obsahem). Podle studie společnosti McAfee čtvrtina Britů zamýšlí před letošním svátkem zamilovaných rozesílat sextovky.

Internet konkuruje nejen televizi, ale i sexu

Posedlost mobilními telefony je novodobou závislostí, pro niž se již vžilo označení „nomofobie“. Projevuje se strachem ze ztráty signálu, krádeže mobilu nebo z vybití baterky. Jedním z příznaků nomofobie je třeba to, že jeho uživatelé nedokážou telefon vypnout a stále mají nutkání jej kontrolovat. Podle odhadů je na mobilu závislý každý druhý Čech.

Loňský průzkum Vodafonu ukázal, že více než dvě třetiny všech uživatelů smartphonů disponují datovým připojením a až 60 % lidí si svůj život bez mobilu připojeného k internetu už ani nedovede představit. Muži, kteří využívají internet více, se nejčastěji připojují k informačním serverům, zatímco ženy častěji navštěvují sociální sítě, hlavně Facebook.

Čím dál více lidí si dokáže svůj život představit bez televize, ale jen proto, že si dnes spoustu věcí mohou najít na internetu. Podle jedné ankety, skoro polovina Čechů přiznává, že u počítače ve volném čase vysedává tři až pět hodin. Není potom těžké spočítat, že na postelové hrátky už jim mnoho času nezbývá.

Bez čeho se neobejdou Američané
Jídlo 73 %
Auto 42 %
Internet 28 %
Mobil 26 %
Počítač 24 %
Televize 23 %
Sex 20
Sat-net 8 %
Sociální sítě 7 %
Tablet 6 %

jana999 ( 12. února 2014 16:09 )

ta otázka je blbě položená, samozřejmě, že nepřežijete bez jídla

ruudazvostravy ( 12. února 2014 11:43 )

Nó,pr.dcání ye syce fayn,ale eště lepčí ye kastról s pjekným prorostlím bůčkem,k tomu řátka brambor , zaleyt to vichlazeným gambáčem a pak sy 3x krknout,přýpadně y pr.dnout.To skrátka müluju.

jana999 ( 12. února 2014 10:58 )

a tak vymřeme, stejně nás čeká jen život v otročině,

luder ( 12. února 2014 03:01 )

Já už se lekla, že to bude desatero a ono je to jenom šestero!

bre-burda ( 11. února 2014 23:11 )

Za to vše nemohou ty přístroje, technika ani věci. Ale jen troubové, kteří je neumí užívat s mírou. Toť podstata všech problémů. Lidé neumějí žít vyváženě. Něco nového se objeví a oni to musí mít hned a nejlépe všechno najednou! Obyčejná chamtivost. Pak zmagoří.

Zobrazit celou diskusi