Bohdalová je ženou mnoha štrůdlů

O slavnostní nakrojení štrůdlu měřícího 43 metrů se v Café a Restaurantu Slavia postarala herečka Jiřina Bohdalová (72) a bavič Josef Alois Náhlovský (54).
Dva metráky jablek, 120 kg listového těsta, 10 kg rozinek a stejné množství ořechů, med a další ingredience a také 24 hodin lopoty v kuchyni, to vše dohromady znamenalo upečení 43 metrů dlouhého štrůdlu. O jeho slavnostní nakrojení se v Café a Restaurantu Slavia postarala herečka Jiřina Bohdalová (72) a bavič Josef Alois Náhlovský (54). "Já jsem sice výborný kuchař, ale na štrůdl jsem si ještě netroufl. Mám to ovšem v úmyslu. Nebude sice tak dlouhý, spíše to bude štrůdlík, ale o co bude kratší, o to bude lepší," řekl Blesku Náhlovský. Jiřina Bohdalová, známá kuchařka, má za sebou již kvanta podobných pochoutek. "Kolik druhů štrůdlů jsem za život upekla, to nevím. Moc si už nepamatuji, takže každý nový je pro mě originálem a vždy se podivuji, co že se mi to na plechu urodilo. Důležité ovšem je, že to všem chutná," vysvětlila herečka a jako správná gurmánka si na několika porcích "malého" maratonského štrůdlu pochutnala. To muzikant Ladislav Štaidl přistoupil k testování pochoutky po svém. Nejprve se nad do dáli linoucím výtvorem hluboce zamyslel, pak poškádlil i čichový orgán a teprve na samý závěr obřadu zakrojil a mlsal.