Hlavě státu učarovala plněná hruška

Večeři pro Václava Klause připravoval v plzeňském restaurantu Ve vilách mistr kuchař Václav Jůza, který pracoval pro Donalda Trumpa.
Dvě hodiny poseděl v úterý večer na večeři v plzeňském restaurantu Ve vilách prezident Václav Klaus. Večeři mu připravoval člověk z nejpovolanějších, mistr kuchař Václav Jůza. Celých 15 let vařil v USA pro milionáře Donalda Trumpa a jeho bývalou choť Ivanu. Mistr Jůza přezdívaný Billy si do Plzně jen odskočil. "Jako předkrm se servíroval srnčí hřbet s trojí variací paštik ze zvěřiny, to vše polito švestkovou omáčkou. Teplý předkrm tvořily fetucciny s lanýži a parmazánem. Hlavní chod představovala kachní prsa s červeným zelím a knedlíčky vařené v páře. Na závěr se podával dezert v podobě marinované hrušky plněné pistáciovou zmrzlinou a polité čokoládou. Ta prezidentovi obzvláště chutnala," prozradil mistr kuchař Václav Jůza. "S prezidentem Klausem jsme si po večeři pěkně popovídali. Máme několik dobrých společných známých. Například režiséra Miloše Formana a bývalou krasobruslařku Áju Vrzáňovou. S tou se vídám velmi často na Floridě, kde vždy půl roku žiji. Také nás s panem Klausem pobavila skutečnost, že jsme oba Václavové a narozeniny slavíme ve stejný den," řekl mistr kuchař Jůza.