Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Vousatá kráska Annie uměla muže udělat šťastnými

Autor: red - 
6. května 2012
05:00

Když se manželům Jonesovým z Virginie narodila 14. července 1865 dceruška Annie, byli šťastni. Po několika týdnech ale holčičce začaly růst vousy!

Zpráva o výjimečném miminku se brzy rozšířila po celých Spojených státech, a když bylo Annie devět měsíců, přišel za jejími rodiči promotér P. T. Barnum s atraktivní nabídkou. Za týdenní honorář 150 dolarů chtěl malou Annie ukazovat v cirkusu jako atrakci. Rodiče souhlasili, a tak se z holčičky, která trpěla hirsutismem, stal výkonný strojek na peníze.

Únos

Když byly vousaté holčičce dva roky, přesídlila s rodiči do New Yorku, kde ji Barnum vystavoval ve svém muzeu. Po oslavě 5. narozenin museli se rodiče holčičky vrátit do Virginie. Annie tak zůstala u promotéra Barnuma. Ten ji ale neuhlídal.

Malou Annie unesl místní podivín – lebkozpytec. Policii se naštěstí podařilo holčičku brzy vypátrat a únosce zavřít do vězení. Od té doby se maminka Annie již nikdy od své dcery neodloučila.

Vlasy

V dospělosti pokračovala Annie v kariéře jako Žena s plnovousem a úspěšně si tak vydělávala na živobytí plných 36 let! Vystupovala v různých show a muzeích.

Návštěvníky udivovala nejen úžasným plnovousem, ale i neskutečnou hřívou vlasů o délce 1,5 metru! Měla také velké hudební nadání a ve společnosti prý vyzdvihovali její vybrané způsoby.

Manželství

Přes svůj společenský handicap se Annie dvakrát vdala. S prvním manželem, moderátorem zábavních show Richardem Elliotem, se rozvedla v roce 1895 po 14 letech manželství. Důvodem byly techtle mechtle s láskou z dětství, také se spíkrem, Williamem Donovanem. Vzali se a krátce po svatbě vyrazili na turné po Evropě. William ale během cesty náhle zemřel.

Smrt Annie se vrátila do show P. T. Barnuma. Její krátký život se uzavřel v roce 1902. Když byla na návštěvě u matky v New Yorku, onemocněla tuberkulózou. Několik dní nato nemoci podlehla. V pouhých 37 letech.

arcaben ( 8. května 2012 14:51 )

arcaben ( 8. května 2012 14:49 )

lo2f ( 8. května 2012 00:29 )

Sice se mi chlupaté líbí ale tohle je možná už trochu moc.

michalek.vojna ( 6. května 2012 18:48 )

Ahoj, na www.wikinky.cz jsem nasel zajimavy zpravodajsky clanek, co stoji za precteni, tak cau!

juklicek ( 6. května 2012 17:52 )

fousatý chlap udělal štasným několik chlapů

Zobrazit celou diskusi