Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Přispějte na jeden den života navíc pro děti v Africe

Autor: fuk - 
28. listopadu 2011
00:00

Název neziskové organizace One more day for children (OMCD) se dá přeložit jako "den navíc pro děti." A v nejchudších oblastech Afriky děti skutečně přežívají doslova ze dne na den - jsou vyhladovělé, nemocné, zneužívané, znásilněné a umírají nejen na HIV. Nadační fond ONE MORE DAY FOR CHILDREN, který má již k dnešku 104 adoptivních rodičů z České republiky, pomáhá právě těmto dětem.

Organizace One more day for children pomáhá dětem v oblasti Mount Kenya region, Laikipia, Samburu a Isiolo kraj v Keni. Příběhy dětí jsou někdy opravdu smutné a bolestivé...

Děsivý je případ šestadvaceti masajských holčiček, které byly provdány do manželství, byla jim udělána obřízka a dokonce byly nakaženy virem HIV. Některým z nich jsou pouze 4 roky!

Holčičky utekly od manželů a běžely i přes 200 km bez jídla a vody krajinou plnou lvů, slonů a paviánů. 8 z nich zažilo vyvraždění své vesnice kvůli jídlu a pozůstalí je pak prodali do manželství. Tyto holčičky jsou již prostřednictvím OMCD všechny adoptovány.

Nadační fond ONE MORE DAY FOR CHILDREN Nadační fond ONE MORE DAY FOR CHILDREN | ONE MORE DAY FOR CHILDREN

Ve slumech - chudinských čtvrtích kolem keňského města Nanyuki, žije k dnešku kolem 250 000 lidí. Mezi nimi jsou některé děti bez domova a bez rodičů, které čichají lepidlo, aby neměly hlad. Jsou vyhozeny z domova, někdy již od věku 3 let, protože rodiče je nemají jak uživit.

Známe také případy dětí, které jsou HIV pozitivní od své matky, která nyní už nežije, ale i spoustu daších příběhů, při kterých zamrazí v zádech.

Nadační fond ONE MORE DAY FOR CHILDREN Nadační fond ONE MORE DAY FOR CHILDREN | ONE MORE DAY FOR CHILDREN

Nyní tato organizace One more day for Children staví pro tyto děti dětský domov v oblasti Laikipia ve městě Doldol v africkém státě Keňa. Pozemek o rozloze 44 000 m2 pro tyto účely darovala Keňská vláda.

Bude to první dětský domov, který bude postavený českou organizací. Zahrnuje školu, dětský domov. kostel, hřiště na hraní a jiné. V současné době je vyřízeno veškeré povolení pro stavbu, postaven 1 km příjezdové silnice a základy pod hlavní budovou.

Pomůžete nám? Stačí poslat jednu DMS ve tvaru

DMS OMDC na číslo 87 777.

(27Kč obdrží OMDC, 3Kč obdrží operátor)

Více informací najdete na www.omdc.cz.

Nadační fond ONE MORE DAY FOR CHILDREN Nadační fond ONE MORE DAY FOR CHILDREN | ONE MORE DAY FOR CHILDREN

optimusp ( 30. května 2013 19:50 )

To sem si mohl myslet! Vůbec nic o tom nevíte...Jen nadáváte a uražíte lidi, kteří Vám nedosahují ani po kotníky !!!! :-X

optimusp ( 9. ledna 2012 18:43 )

OMDC je nadace, kterou znám a vím, že se o děti, peníze a vše starají velmi dobře.. Jsou z České Republiky takže musí letět do Afiky letadlem. Musí si také zaplatit auto 4x4, protože by se v Africe jinak nikam nedostali.. Toto vše si platí z vlastních peněz a né z peněz, které jim posílají HODNÍ LIDÉ!!! Když jsem četl pár řádků této diskuse tak mi nebylo zrovna nejlépe.. Nadace OMDC se snaží pomáhat dětem, které nemají rodiče a jsou odkázány sami na sebe, to se stává i v hodně brzkém věku a byl bych hodně zvědav jak byste se o sebe postarali Vy, kteří jste psali tyto fakt hnusný komentáře. Když to tak vezmu Nadace omdc se opravdu snaží a mají z toho jen jedno: POTĚŠENÍ a RADOST pomáhat co mnohým chybí!! Každý by se měl nad sebou zamyslet a představit si ty děti, kteří nemají rodinu, vzdělání, jídlo a hlavně nemají pro co žít, když jim nikdo nepomůže.. Tímto nechci říct ,,Vezměte mobily a pošlete dmsku", ale chci říct to, že urážíte a kritizujete lidi, kteří něco dokázali a ještě dokážou.....

milan.ls ( 9. ledna 2012 05:04 )

Máte pravdu, že nejsem dobrý- to je totiž za 3, spíše bych se známkoval 4 mínus, ale né z důvodů, které jste špatně pochopila. Nikdy jsem nikomu nic špatného nepřál, ani největšímu nepříteli. Pouze dle rčení: " Na hrubý pytel- hrubá záplata ". Ten, kdo nechápe, že je třeba pomoci druhému v nouzi si - když to sám potřebuje, snad ani pomoc nezaslouží-jinak to nepochopí. A k té Africe. Kdyby naše vyspělá ( konzumní ) společnost, jejíž jsme součástí, svým způsobem života neovlivnila světové klima, tak by v té Africe občas zapršelo a tamní obyvatelé by se živili tak, jak byli zvyklí po staletí. Kdyby jsme nebyli lační po jejich surovinách, tak by nevzniklo mnoho konfliktů. Máme na tom tak trošku taky podíl. Takže by jsme měli mít minimálně MORÁLNÍ odpovědnost ( když už né finanční ) za to, co se tam děje. Ps: Samozřejmně, že ta paní dostala finanční podporu, protože byla v odborech, jen se jí připomněla " její vlastní slova " a snad si uvědomila ( a nejen ona ), že taky někdy může pomoc potřebovat.

ladymary ( 11. prosince 2011 05:13 )

Nejsi dobry clovek kdyz prejes lidem "aby spadli do sracek". Je pravda ze posilat penize a zivit Afriku nema cenu, nic se tim nedokaze. Cerny muz potrebuje "bileho muze" aby nad nim drzel bic jako to bylo drive, bohuzel, ale tak to je! Neni mozne neustale zivit a podporovat Africany, oni si nejdrive musi pomoci sami sobe, naucit se pouzivat antikoncepci a naucit se pracovat! Je to hnus co se tam deje, delaji si deti a pak je prodavaji???

milan.ls ( 29. listopadu 2011 12:12 )

Je ztrátou času, reagovat na to, co jste tu Vy ubožáci předvedli a jistě ještě mnozí předvedou. Takže jen takový příběh ze života. Před mnoha lety při povodních v ČR byla pořádána dobrovolná sbírka ve fabrice jménem odborů, někdo přispěl více, někdo méně. Jedna paní na to odvětila: "Že jí se to netýká, že má svých starostí dost!" I co čert nechtěl? Asi za dva roky té paní vyhořel byt. Nějaká finanční rezerva pro podobné případy byla. A tak samozřejmě paní s prosbou se obrátila. A jak to asi dopadlo? Nás se to přece netýká, my máme svých starostí dost. To, že žijeme v naší krásný zemi, i když má mnoho šrámů a máme se relativně dobře neznamená, že zítra nemůže kdokoli z nás spadnout do jakýchkoliv sraček. A všem takovým kteří mají takový přístup ze srdce přeji, až do těch sraček spadnou, aby se nenašel ten, kdo je z nich vytáhne, ale aby měli štěstí na Ty, kteří jim ještě dva kýble přidají.

Zobrazit celou diskusi