Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Britští designéři vytvořili plovoucí město budoucnosti!

Utopie, jak je celý projekt nazván, by měla mít podle návrhu čtyři heliporty
Utopie, jak je celý projekt nazván, by měla mít podle návrhu čtyři heliporty  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: INT, pf, Kbali - 
27. září 2011
21:46

Budoucnost života na otevřeném moři začali psát návrháři britské firmy BMT Design. Ta vytvořila futuristicky vypadající návrh budovy plující po vodě. Výbava interiéru i exteriéru zaujme nejen movité lidi. Díky čtyřem plochám pro přistání helikoptér a bazénům se moderní stavba dá spíše přirovnat k městu!

Projekt, který dostal jméno Utopie, představila veřejnosti návrhářská firma na výstavě v Monaku, kde lidé kromě toho mohli obdivovat nejnovější typy jachet. Ačkoli si designér Nigel Geel zatím netroufl odhadnout, na kolik plovoucí objekt vyjde, zcela jasno má o jeho podobě a vlastnostech. Kruhová konstrukce podle informací serveru britských novin Daily Mail drží stabilitu i za silných vln a větru.

Kromě 11 pater má novodobý plující ostrov vlastní dok a co do rozlehlosti prostoru je na tom stejně jako křižník. „Naše představy o budoucnosti citelně ovlivňuje obeznámenost s přítomností i reflexe doby dřívější. Utopii jsme nenavrhli jako dopravní prostředek. Je to místo pro život, místo určené každému, kdo má fantazii, aby si takový svět vytvořil,“ uzavřel James Roy, další člen skupiny známých britských designérů.

wrunx ( 28. září 2011 12:43 )

 Budoucnost života na otevřeném moři začali psát architekti už v 60. letech. A jak to dopadá, vidíme kolem sebe.

marinchen ( 28. září 2011 10:33 )

kdyz uz tak je to jen pro prachace.

hofihofi ( 28. září 2011 04:38 )

Hmmmmmmm, kdyz to bylo v tidku posledne tak to mela byt jachta budoucnosti a ne mesto. Jen upravili asi rozmery hehehe -.)

azorek ( 28. září 2011 00:18 )

To je barák-pardon-ostrov jak z bondovky.Kterej Bondův padouch měl podmořské město?Dr.No?Asi od něj dost opisovali .

Zobrazit celou diskusi