Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zpověď lidí, kteří unikli smrti: Jaké to bylo?

Na konci tunelu věšina z lidí spatřila bílé světlo, někdy hrála i hudba
Na konci tunelu věšina z lidí spatřila bílé světlo, někdy hrála i hudba  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: bali, INT, mivrk - 
5. srpna 2011
22:40

Jedna z největších životních otázek zní: „Co se stane po smrti?“ Počet lidí, kteří unikli hrobníkovi z lopaty, je stále větší a může za to vyspělost medicíny. Několik z nich se chtělo podělit o své zkušenosti a přispěli tak k výzkumu tohoto problému.

Většina z přeživších klinickou smrt mluví o bílém světle na konci tunelu, ke kterému se přibližovali. Během toho měli velice příjemný pocit. A někteří z nich dokonce tvrdí, že z nich opadl veškerý strach.

„Najednou to na mě přišlo, přestávala jsem vnímat okolí a všude okolo se rozhostila tma. Najednou jsem se začala přibližovat k bílému světlu. Cítila jsem opravdovou úlevu, bylo mi krásně,“ potvrdila paní Rapini, která klinickou smrt přežila.

Sny to nejsou

Vědci tvrdí, že za vším stojí mozek, který pracuje podobně jako při snění, ale paní Rapini a ostatní, kteří mají tuto zkušenost, tvrzení popírají. „Není to tak, sen není reálný, nedá se v něm přemýšlet. Já jsem se ocitla nad vším. Skutečnosti dávaly smysl, cítila jsem se povznesená nad svým tělem,“ vyvrací tvrzení Rapini.

Další lidé tvrdí, že cítili oblíbené vůně nebo například slyšeli hudbu, která byla naprosto odlišná hudbě pozemské. Doktor Sam Parnia, odborník na smrt, se proto rozhodl, že bude lidi, kteří přežili klinickou smrt, zkoumat a vyslýchat. Během tohoto roku by měl být výzkum hotov.

anelam ( 6. srpna 2011 12:52 )

Musím se přidat,taky ve snu přemýšlím a řeším třeba kam se jít vyčůrat Jednou jsem vyřešila i příklad z matiky

oldedek ( 6. srpna 2011 08:17 )

Přestože jsem hloupej vesničan, tak je jasný, že při opravdu opravdové smrti ustanou jakékoliv chemické a fyzikální procesy a nastane absolutní "NIC" ...

husqarnowicz ( 6. srpna 2011 07:39 )

To je zase jeden typický článek okurkové sezóny. Lidi, smiřte se s tím, že po smrti už nebude nic, stejně jako nebylo nic před narozením. Je to krutý, ale nejspíš to tak je. Prostě po smrti přijde nicota a absolutní kulový. Proto si života važme, neznepříjemňujme si ho blbostma a nenechávejme se srát od politiků. A hlavně si nenechávejme blbnout hlavy od pámbíčkářů a podobných manipulátorů lidských myslí, těm jde jen o to ovládnout druhé. Howgh!

jakub-moravec ( 6. srpna 2011 06:40 )

A co ti naši tuneláři(Kalousek a pol.)také vidí na konci tunelu světlo? Asi sotva, to by nebyla žádná spravedlnost.

e.44 ( 6. srpna 2011 01:59 )

To nejseš sama. Já taky Tohle vypadá, že se nějakému takyvědci povedlo sehnat grant na psedovýzkum, tak si kapku "zazkoumá" a zbytek peněz strčí do kapsy

Zobrazit celou diskusi