Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kávou malují obrazy za statisíce!

Autor: Jan Horák, Klena - 
14. února 2011
15:22

Američtí manželé Angel Sarkela a Andrew Saurovi v kávě objevili jedinečný prostředek k tvorbě obrazů. První dílo zhotovené pomocí ní místo klasických barev namalovali před deseti lety a dnes je obrazy dokonce slušně živí.

Za léta praxe se naučili kreslit speciální technikou, díky které mají obrazy jedinečné tmavé odstíny a nezaměnitelnou podobu.

Káva, voda, plátno a štětec. To je vše, co američtí manželé Saurovi ve svém studiu Coffee Art potřebují k malování jedinečných obrazů. „Káva jako prostředek k malování má podobné vlastnosti jako akrylové barvy a zároveň se v ní dají najít prvky typické pro akvarelové barvy. Toto prolnutí dělá z kávy unikátní médium,“ vysvětlují umělci.

Saurovi svou jedinečnou malířskou techniku pilují už deset let. A za svou tvrdou dřinu byli už několikrát dobře odměněni. Například si je často vybírají největší kavárnické společnosti na světě, aby jim namalovali obrazy do reklamní kampaně. Koupit si od nich obrázek však může kdokoliv. Není to ale nejlevnější záležitost. Malý obrázek vyjde na 400 dolarů (cca 7200 korun), cena největších obrazů pak může dosáhnout částky až 8000 dolarů (144 tisíc korun). Obrazy se dají zakoupit přímo na internetových stránkách studia Coffee Art (www.justcoffeeart.com).

zirafa ( 16. února 2011 19:36 )

tak neseď u počítače a běž už pilovat techniku, pejsane!

Zobrazit celou diskusi