Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zemřel nejmenší muž světa: Selhalo mu srdce!

Autor: šim, ČTK - 
16. března 2010
11:06

Nejmenší muž na světě Číňan Che Pching-pching (21), který měřil 74,61 centimetrů, o víkendu náhle zemřel. Jen krátce po vystoupení v televizní show.

Jednadvacetiletý Číňan Che Pching-pching se účastnil televizního vysílání, během kterého jej začalo bolet břicho. Následně byl převezen do nemocnice, kde na následky zdravotních komplikací o víkendu zemřel.

Kolaps během natáčení

Che zrovna natáčel v italské televizi epizody nového pořadu, když se mu náhle udělalo špatně. „Zkolaboval během natáčení. Museli jsme ho odvést do nemocnice,“ řekl médiím jeden z členů televizního týmu.

„Do nemocnice jsme ho odvezli před dvěma týdny. Dělali mu mnoho testů. Po třech dnech ho přeložili na jednotku intenzivní péče, kde v sobotu zemřel,“ uvedl Marco Fernandez de Aroaz, mluvčí italské televize Europroduzione, s tím, že příčinou Cheovi smrti bylo selhání srdce.



Narodil se velký jako dlaň

Když se Che před 21 lety narodil, byl tak malý, že se svému otci vlezl do dlaně. Che trpěl nemocí kostí, která stála za jeho malým vzrůstem. Podle Guinnessovy knihy rekordů měřil pouhých 74,61 centimetrů.

"Na tak malého člověka po sobě zanechal velký otisk," prohlásil šéfredaktor proslulé knihy rekordů Craig Glenday. "Prvním okamžikem setkání si uměl všechny získat. Ten jeho poťouchlý úsměv a jeho rozpustilá povaha. Prostě jste si ho museli okamžitě zamilovat," vzpomíná na malého mužíčka Glenday.

Byl to svůdník

Ač byl vzrůstem 'trpaslík', na zájem žen si rozhodně nemohl stěžovat. Díky svému šarmu byl vždycky v obležení krásných žen. Che trpěl stejnými zlozvyky jako všichni ostatní. Přestože měl spoustu zdravotních problémů, byl silným kuřákem.

Che se vrámci nejrůznějších zábavních akcí často setkával s nejvyššími lidmi planety, Turkem Sultanem Kosenem (27), který měří 246,5 cm, či s ženou, která má podle Guinessovy knihy rekordů nejdelší nohy na světě, Rukou Světlanou Pankratovovou. Její nohy jsou dlouhé neuvěřitelných 134 cm.

sadjida ( 17. března 2010 11:35 )

za druhou a to uz od sedmi let!!!! A pri jeho velikosti to byl zahul na jeho plice.

Zobrazit celou diskusi