Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

To je úlet... Cestovka pro plyšáky!

Autor: Barbora Šancová, Kateřina Kycltová - 
18. února 2010
06:23

Na začátku tenhle nápad vypadal jako úlet a vtip, ale teď je to skutečnost. Vznikla první cestovka pro plyšáky a provozují ji Češi!

Pokud se váš plyšák doma na gauči při sledování seriálu nudí, stačí ho jen poslat s cestovkou na dovolenou do Prahy, Mnichova a brzy třeba do Londýna…! Na výletě bude mít váš miláček komfort, o jakém se často nesní ani lidským turistům! Hračka může dostat masáž, navštívit nejkrásnější památky nebo vybranou restauraci! Ohledy se berou i na vegetariány! A všechno se fotí jako důkaz!

Cestovka má podle jednoho z investorů, Tomia Okamury, velkou šanci na celosvětový úspěch. „Na světě jsou desítky milionů plyšových zvířátek, která jejich majitelé milují víc než sebe a jsou schopni umožnit jim krásné zážitky, s kterými se pak chtějí pochlubit i ostatním,“ vysvětlil včera Blesku Okamura.

„Do projektu jsem šla, protože mi ten nápad připadal opravdu zajímavý. Díky internetu má určitě budoucnost,“ okomentovala to další investorka Dana Bérová.

„Začali jsme úplně jako první nabízet zájezdy zahraničních plyšáků do Prahy, v průběhu roku ale přibudou výlety i do dalších evropských měst, jako je Berlín, Mnichov, Budapešť nebo Bratislava,“ doplnil Okamura.

V plánu jsou i výlety do Paříže, Londýna nebo Říma. O svého drahého se prý nemusíte bát, každý den vám bude chodit e-mail, co zrovna plyšák dělá!


Splní miláčkům všechna přání

➤ Prohlídka pražských zajímavostí
➤ Aromaterapie
➤ Masáže
➤ Společný oběd s ostatními plyšáky (i pro vegetariány)
➤ Postýlka, peřinka a polštářek na zpáteční cestu
➤ To vše pečlivě vyfoceno a zdokumentováno


 

Zájezd za 150 eur

Na webových stránkách www.sendyourdarling.com je k výběru několik druhů zájezdů. Když má majitel plyšáka vybráno, zaplatí od 90 eur (2340 Kč) do 150 eur (3900 Kč) a svého kamaráda pošle do Prahy. Tam cestovka plyšáka vyfotí, jak kouká třeba na památky nebo obědvá s kamarády. Při cestě zpátky dostane plyšák CD s fotografiemi, certifikát a cestovní pas.

Jak cestovka vznikla?

Cestovní kancelář vznikla po pořadu České televize Den D, do kterého přišel nenápadný mladík Marek Hlávka s totálně uhozeným nápadem, kterému se všichni přítomní investoři smáli. Marek pak pustil ke slovu svého reklamního poradce Radka Sekáče a situace se změnila... Hlávka tak do svého projektu získal peníze od viceprezidenta a mluvčího Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomia Okamury a od bývalé ministryně informatiky Dany Bérové. Každý dal 150 tisíc. Pak navíc ještě doslova »ukecali« reklamního poradce Radka, který také přihodil 150 tisíc. Když si všichni sedli u kulatého stolu, přidali další peníze. Založili tedy společně cestovku, která má do začátku kapitál skoro tři čtvrtě milionu korun! A oproti běžným cestovkám nemusí mít pojištění proti úpadku!

cert ( 11. dubna 2010 09:24 )

Odjakživa se nejlépe vydělávalo na lidské hlouposti.

sepdet ( 19. února 2010 13:01 )

mě nikdo nikam nepošle...leda tak do pr**le

socatko ( 19. února 2010 11:42 )

Takze vychcany zpusob, jak se za cizi penize povozit po svete...jen sebou vezmete neciho plysaka... Nabizim cestovku pro kancelarske potreby!! Poslete mi sve prupisky, vyberte si destinaci, zacalujte a ja vam garantuji, ze vam poslu fotku odkudkoli na svete..!! Jeee, konecne se podivam po svete!

znojmacka ( 18. února 2010 11:53 )

zdravím, ganzi tak co, kam bude chtít cestovat tvůj oblíbenej plyšák ? Můj oblíbenej je kočka DOMÁCÍ, takže chce bejt doma. Ahoj

znojmacka ( 18. února 2010 11:51 )

to je pravda, naštěstí jsme tady konzervativní , řekla bych normální velkej hit rozjetých plyšáků s rakvičkama a úmrtním listem nás taky úspěšně minul a nebo plyšový bacily a viry tady taky nejsou hitem, jako jinde.. no ale jestli Japonci svoje těžce vydřený prachy budou rozhazovat s plyšákama, netipla bych si to.. Pro svou pověstnou pracovitost nebudou mít čas zabývat se blbinama, myslím. Usa- tam je to celkem reálný.. Hezkej den i tobě

Zobrazit celou diskusi