Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Výhru 1,7 miliardy oslavil snídaní v supermarketu

Nigel Page v britských Euromilionech vyhrál 65 milionů eur (asi 1,7 miliardy korun)
Nigel Page v britských Euromilionech vyhrál 65 milionů eur (asi 1,7 miliardy korun)  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, pal - 
16. února 2010
08:17

Britský vítěz loterie Euromiliony oslavoval zisk pátečního jackpotu 65 milionů eur (asi 1,7 miliardy korun) se svou partnerkou a dětmi skromným stylem - na snídani si zašli do kavárny v supermarketu.

Napsala to v pondělí agentura AP. Třiačtyřicetiletý Brit se o výhru téměř 130 milionů eur rozdělil s dalším hráčem, který rovněž zaškrtl všech sedm správných čísel první řady.

Nigel Page, jenž pracuje jako správce nemovitostí, v pondělí se svou partnerkou a dětmi zašel na snídani do supermarketu Waitrose, kde si dali sendvič se slaninou. Zároveň při té příležitosti přemýšleli, co si s nabytými desítkami milionů eur počnou. Oba plánují skoncovat se svou prací, nakoupit nějaké nemovitosti a odcestovat s dětmi do Austrálie nebo na Nový Zéland, napsal server BBC.

Page vyhrál polovinu jackpotu, který činil 130 milionů eur. Druhý tiket byl zakoupen ve Španělsku, ale jméno jeho majitele zatím nebylo veřejnosti prozrazeno. Vzhledem k tomu, že se jackpot hry dělí na polovinu, nebyla překonána rekordní výše výhry pro jediného hráče.

Historický rekord v loterii Euromiliony tak stále drží od loňského 8. května Španělka, která vyhrála 126 milionů eur (přes 3,2 miliardy korun). Před ní v žebříčku nejvyšších výher vedla Irka Dolores McNamarová, která v této loterii v roce 2005 vyhrála 115 milionů eur (asi 2,9 miliardy korun).

Sázenky loterie Euromiliony se prodávají v devíti evropských zemích - v Británii, Irsku, Francii, Španělsku, Portugalsku, Rakousku, Švýcarsku, Belgii a Lucembursku. Loterie funguje od roku 2004, losuje se vždy v pátek.

repro ( 16. února 2010 11:42 )

Tady se koupit nedají?

Zobrazit celou diskusi