Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

EU má nové logo pro BIO, dámy snad prominou!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, jos - 
9. února 2010
11:18

Od července 2010 budou muset mít evropské BIO výrobky logo, které kromě listu dost výrazně připomíná také ženské genitálie. Byl to záměr mladého tvůrce? Nebo zapracovalo podvědomí? Jisté je, že tento návrh byl vítězný.

Vítězný návrh vytvořil student Dusan Milenkovic z Německa, jehož logo v podobě listu s evropskými hvězdami získalo 63 procent hlasů. Jeho hlavní snahou bylo propojit dva silné motivy - Evropu a přírodu.

„Soutěž o nové logo pomohla zviditelnit produkty ekologického zemědělství a díky ní teď máme logo, které je přijatelné pro každého," uvedla nadšená Mariann Fischer Boel, komisařka pro zemědělství a rozvoj venkova.

Vítězné logo vzešlo z celoevropské soutěže, do níž se mohli zapojit studenti ze škol zaměřených na umění a design. Celkových zhruba 3 500 předložených návrhů hodnotila porota složená z mezinárodně uznávaných odborníků. Nejzdařilejší tři loga byla zveřejněna na internetu a o vítězném logu rozhodlo online hlasování.

Od 1. července 2010 bude logo pro biovýrobky v EU povinné pro všechny balené biovýrobky, které byly vyrobeny v jednom z členských států EU a splňují stanovené normy.

sakra ( 10. února 2010 09:44 )

Už jsme tam dávno!

djaba ( 9. února 2010 21:37 )

Je pravda , že ženský orgán je namalovaný leckde, autor se inspiroval vcelku výstižně.Jen doufám, že tam neskončí on a my všichni,

anasyi ( 9. února 2010 20:53 )

no kdyz je to polozeny,tak je jasny,ze je to pica na lezato,kdyz to j postaveny,tak je to pica na stojato.Tak a ted jsem zvedava,jak se budou jmenovat treba BIO jogurty a pica bude lezet,nebo sejra a pica bude stat.Jak psala Bara,ja mam velkou predstavivost:prosim jeden BIO jogurt s tou picou jk lezi a dvacet deka BIO syra s tou picou jak stoji,a prosim nakrajet.Ty wogo,to se prodavcky budou valet smichy celej den,to si nikdo ani nevsimne,ze zase rohlik bude stat o 0,30 hal.vic.Tot dobrej politickej tah

panalev ( 9. února 2010 18:44 )

že je to naprosto výstižné a všeříkající

bara ( 9. února 2010 17:34 )

když tak ona, bara.. To já, ale nahoře jsem to už vysvětlila. Prostě jsem myslela jen na jedno a místo, ež to připomíná vagínu, jsem napsala blbost. no tak to se může stát každýmu, no ni? . méžná tobě ne?

Zobrazit celou diskusi