Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pošťák vozí dopisy na skútru!

Pošťák se na skútru dostane až k sněhem zavátým domům bez problémů a velmi rychle.
Pošťák se na skútru dostane až k sněhem zavátým domům bez problémů a velmi rychle.  (Autor: Kateřina Moravcová)
Autor: mor - 
4. února 2010
06:58

Dobrý nápad, jak nenechat na holičkách obyvatele sněhem zasypaných osad na Karlovarsku, měli pracovníci České pošty! Zakoupili sněžný skútr a poštu na něm nyní rozváží Aleš Vojta (28).

Lidé tak dopisy dostanou včas a mnozí nemusí čekat, až se oteplí. „Téměř každý den vyrážím na skútru do míst, kam se s autem nedostanu. Sněhu je dost a takhle je to bez problémů,“ řekl pošťák Aleš Vojta.

Na skútru jezdí až čtyřicetikilometrovou rychlostí. Cestu si krátí přes les, ale i přes sjezdovky. „Je to mnohem rychlejší. Navíc nehrozí, že zapadnu tak jako někdy s autem,“ upozornil na výhody Aleš Vojta.

Poštu zaváží do oblasti Mariánská, na Rýžovnu nebo na odlehlý Zlatý Kopec. K řízení skútru potřeboval pouze řidičák na motorku.

sosacek ( 4. února 2010 08:00 )

Do schránky mi přišel nepodepsaný cár papíru,že si můžu zadarmo nechat předplacenou dobírku přinést pošťačkou na kole /poštovní balík cca 5kg/! Jinak ji mám uloženou na poště!ČP už se ani neobtěžuje doručovat to, za co má předem zaplaceno a co má ve smluvních podmínkách!

mrum ( 4. února 2010 07:40 )

ze mohli postakovi prispet na zabvne povyrazeni a rozdiseni jeho vozoveho parku. Vskutku dobra investice na par dni. Posta, mila x1y1 penize nema a mit nikdy nebude, protoze je to statni a monopolni firma. Jak by take mohle, kdyz si tam zamestnanci kupujou skutry. Zatimco tvrdi, ze nema na dalsiho pracovnika tam, kde ma posta 4 prepazky a ve spicku jsou nekdy otevreny i dve...

x1y2 ( 4. února 2010 07:03 )

Pracovala jsem na pošte 15let a jsem z pošťácké rodiny... pokud vím, nemá pošta peníze, propouští a snaží se z jakékoliv investice vykroutit. Aspoň v Praze . Zřejmě mají šikovné vedení a jde ji OPRAVDU O ZÁKAZNÍKA. Gratuluju

Zobrazit celou diskusi