Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Táta XXXL: Vážil jsem 460 kg!

Autor: INT, vk - 
3. února 2010
05:00

Nadváhou trpí 15 milionů lidí pouze v Americe. Mezi nimi byl i Kennetth Brumley (40), ještě nedávno nejtěžší muž planety. Vážil bezmála půl tuny. A také Billy Robinson, jehož váha se v 19 letech vyšplhala až na 360 kg.

Oba se stali vězni ve vlastním těle. Měli na výběr – buď zhubnou, nebo zemřou. Rozhodli se bojovat... Jejich příběhy přinese ve středu ve 21.05 televize Nova.

Kennetth Brumley (40), otec čtyř dcer, byl ještě nedávno považován za nejtěžšího muže planety. Vážil 460 kg a bydlí v Houstonu. Právě tady se vyskytuje nejvíce obézních lidí na Zemi.

Kennetth nevycházel z domu, čtyři roky nevstal vůbec z postele. „Jsem vězeň sám v sobě,“ říkal. Slunce viděl, jen když mu otevřeli okno.

Čtyři roky se nekoupal, nesprchoval, kvůli tomu měl vyrážku a rány. Za jeden den snědl tolik jídla (asi 30 tisíc kalorií) jako normální člověk za dva týdny. Jeho hmotnost se vymkla jakékoliv kontrole.

Vždy hodně jedl, ale sportoval, takže s váhou neměl problémy. Ty nastaly až ve chvíli, kdy se sportem přestal. Dlouhé roky ležel na zemi, protože pod ním praskla postel.

Měl ochablé svaly a na stehnech se mu vytvořily obrovské dvacetikilové tukové vaky. Když přišla nabídka na operaci, neváhal: „Chci být zase pohyblivý, moje děvčata pomalu dospívají, zanedlouho se budou chtít vdát a já je chci dovést k oltáři,“ popisuje Kennetth jeden z hlavních důvodů, proč se rozhodl zákrok podstoupit i přesto, že věděl, že jde o vysoce riskantní operaci, která by ho mohla zabít.

„Chci být inspirací pro ostatní a ukázat, že i s morbidní obezitou se dá bojovat,“ prohlásil Texasan. Než mohl podstoupit samotný bypass žaludku, musel zhubnout na 280 kilogramů. Až poté mu byl zmenšen žaludek na velikost jablka. Nyní se mu daří dobře, po několika letech byl zase schopný vstát. Do konce života si však bude muset hlídat, co jí, a držet dietu.

anelam ( 4. února 2010 06:59 )

A SE VŠEMI SOUHLASÍM-JEN MĚ VRTÁ HLAVOU KDO TO FINANCOVAL,TO JÍDLO-TI LIDÉ JEN LEŽELI A ŽENSKÝ JE OPEČOVÁVALI A KRMILI-ZNAMENÁ TO ŽE NEPRACOVALI.MATKA JE TAKY OBÉZNÍ-2.DCERA JE JIŽ TAKY OBÉZNÍ A KRMÍ DÍTĚ HRANOLKAMA A JEŠTĚ Z TOHO MÁ SRANDU!!!!!!JÁ SI MYSLÍM ŽE SE TO VRÁTÍ NAZPÁTEK-NEJEDÍ ANI U STOLU JEN TO DO SEBE HÁŽÍ NA GAUČI TO BY SE MUSELO ZAČÍT DIETNĚ VAŘIT A NA TO JSOU LENOŠNÍ.ALE JAK JSEM POZNALA TAK U NÁS V Č.R.SE TO ZAČÍNÁ ROZJÍŽDĚT TAKÉ.ČÍM DÁL VÍCE VIDÍM V RESTAURACÍCH MLADÉ RODINY S I KOJENCI OBĚDVAT-JEDNO BEZE STUDU KOJÍ A 2.ASI DVOULETÉ JÍ S TATEM HRANOLKY A DÍTĚ ZAPÍJÍ JÍDLO KOLOU.NO JÁ BYLA V ŠOKU.A U VODY V LÉTĚ?HRŮZA DĚS -ŽÁDNÉ JÍDLO Z DOMU-VŠE ZE STÁNKU.JÁ BYH SE BÁLA DÁT DÍTĚTI DO 1ROKU PÁREK-TEĎ JE TO NORMÁLNÍ-

bara ( 3. února 2010 21:23 )

tvětšinou jejich příbuzní byli taky obézní, jak jsem si všimla. . když půjdeš ve státech po ulici, tak se až zarazíš, kolik tlustých lidí tam potkáš...každej druhej!!

bara ( 3. února 2010 21:21 )

je to hnus, velebnosti...se mi chtělo zvolat po skouknutí toho filmu. . to muselo být smradu!! Zpařený maso, hnijící, proleženiny, atd..ble.. . jeho matka by zasluhvoala na pudel, proč mu to jídlo pořád nosila? . a to malé dítě - krmeno hamburgrem a pak drželo v ruce hranolku, čtyřměsíční dítě!!!. . je to hrůza děs, a těch patologicky obézních tam jsou tisíce.. Obézních "jen" kolem 100 kg - každej druhej.

1pravda1 ( 3. února 2010 13:58 )

případně si umýt řiť, tak kdo mu sakra to žrádlo na jeden den - to co normální člověk sní za 14 dní n o si l a p l a t i l ? Když byl tak přežraný, proč mu ten kdo se o něho staral nedonesl normální stravu? Pro jinou by si asi nedoběhl !!!!!!!!!!!!!!

pasadena ( 3. února 2010 07:17 )

nauč se číst,ten 19letý byl jiný tlusťoch.I když odporný jsou oba dva.

Zobrazit celou diskusi