Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nudné a upjaté knihovnice? Ty v Brně jsou sexy!

Autor: op - 
5. prosince 2009
06:59

Parádní kalendář na příští rok, jemuž vévodí černobílé umělecké akty nahých knihovníků a knihovnic, vydala skupina studentů brněnské Masarykovy univerzity.

Říkají si Guerrilla Readers a odvážnými fotkami se snaží přitáhnout čtenáře do knihoven.

„Nápad vznikl asi před rokem. Fotilo se to letos v květnu v Moravské zemské knihovně v Brně během jediného dne. Fotograf Mirek Pospíšil nasnímal knihovnice, knihovníky, studenty knihovnictví a informační pracovníky,“ vypočítává organizátorka projektu Olga Biernátová z Guerilla Readers. Podle ní se fotilo nonstop, neboť vše bylo skvěle připravené, a všichni si focení užili.

„Vyhnuli jsme se vulgaritě, jsou to umělecké akty. Chtěli jsme dokázat, že knihovny umí vydat pěkný kalendář, stejně jako špičkové firmy,“ říká Biernátová.

Z celkového nákladu 1500 kusů se do prodeje přes internet dostala asi tisícovka kalendářů. Zbytek si berou sponzoři a partneři projektu. Kalendář za 150 korun je k mání od čtvrtka.

mujboze ( 5. prosince 2009 10:38 )

Kocourkov má málo prvenství na tý naši malý vesmírný kouli. Když už ale prvenství má, tak to stojí fakt za to Neohrožený prvenství má nejen v trapasech ale dokonce i každodenním překonávání trapasu z předešlýho dne. Z 99% je to vo kocourkovskejm sexu La viva dupy v regálech národní knihovny

Zobrazit celou diskusi