Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pražskou hospodu opět kontroluje SNB

Autor: Šimon Hradní - 
7. listopadu 2009
19:50

Píše se rok 2009 a do přeplněné hospody třetí cenové kategorie RaJ na pražském Žižkově opět zavítala hlídka Sboru národní bezpečnosti (SNB). „Čest práci! Občanský průkaz, prosím. Nemáte? Tak to bude pokuta 30 Kčs,“ oznámil nemilosrdně příslušník SNB místnímu štamgastovi.

Orgáni si však na služebnu nikoho neodvedli. Jen se snažili doplnit atmosféru 80. let. Restaurace U dvou Hrabalů, kterou Nedělní Blesk navštívil, se totiž na tři dny přeměnila na hospodu třetí cenové.

Nápisy »Soutěžíme o titul Brigádníka socialistické práce« nebo »Kniha přání a stížností je uložena u vedoucího prodejny« zdobily omlácené zdi hospody, půllitry s podměrečným pivem i skleničky s oranžovou limonádou už taky něco pamatují. Na proškrtaném jídelníčku se objevil například gothaj s octem a cibulí nebo guláš s univerzální hnědou omáčkou bez chuti.

„Povedlo se jim to. Je to tady stejné, jako to bývalo. Je dobře, že to udělali. Hlavně kvůli mladým,“ řekla Nedělnímu Blesku jedna postarší návštěvnice.

Majitel hospody Vladimír Máca třídenní akci, která má zítra skončit, připravoval od srpna. „Samotná příprava interiérů nám zabrala jednu velice dlouhou a únavnou noc. Některé věci jsou moje nebo ze sbírek mých kamarádů, ale také jsme si toho hodně půjčili z Barrandova,“ řekl Nedělnímu Blesku Máca, který hrál nevrlého a zákazníky otráveného výčepního.

Jídelní lístek RaJ

Gothaj, cibule, ocet4,40 Kčs

Tlačenka světlá s cibulí4,40 Kčs

Olejovky, cibule14,10 Kčs

Hovězí vývar s masem a nudlemi2,50 Kčs

Hovězí guláš, houskový knedlík6,20 Kčs

Hovězí vařené, rajská, houskový knedlík11,40Kčs

Segedínský guláš, houskový knedlík5,60 Kčs

Knedlík s vejci, okurkový salát6,90 Kčs

 

 

 

 

 

 

rezacek ( 7. listopadu 2009 22:15 )

Samozřejmě ubryndaný bílý plášť, to lze načančat, ale ten ksicht, kdybych viděl za výčepem, tak dvě deci sifónu a padámi dnes.

valdis ( 7. listopadu 2009 21:56 )

Proč?? Třeba využit služby - a hlavne ceny- a levne pojíst. Vždyť je kapitalizmus!!Pojkuď ty jídla budou jedlé !!!

valdis ( 7. listopadu 2009 21:49 )

Debilní spracovaní!! Vždyť 1989 neni tak dávno. Pokuď by jste chtě li byt vtipní - chce to trochu aj reality z doby!! Uniformy jsoui sváteční . Takovýhle se v normálu nenosili !! Jenom na významny akcie SNB, nebo státu v té době!! Taktéž ten opasek přes rameno. To nosili rusáci za ll. světové války. To je již 54 let!!!!!Jste slabí !!

broucajz ( 7. listopadu 2009 21:24 )

Za takový idiotský nápad by zasloužili pěkných pár facek.

smrk ( 7. listopadu 2009 20:21 )

Je vidět jaké mají starosti v Praze, navíc když všude chybí nějaké peníze tak obvod na to ještě přispěje. Trapáci trapní - to nemá nic společného s legrací ani nějakým srovnáváním. Dneska ty hospody jsou buď pro snoby nebo chudé - ono se zase tak nic nezměnilo debilové !!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi