Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dočká se zoo dalších medvědích dvojčátek?

Autor: Ondřej Požár - 
7. října 2009
05:00

Vypadá to nadějně! Populární lední medvědi, dvojčata Bill a Tom (2 roky) z brněnské zoo, kteří loni plnily stránky novin, budou mít brzy sourozence. Jejich máma Cora (11) je po jarním páření se samcem Umcou (11) nejspíš březí a už v prosinci porodí. Budou to zase dvojčátka?

„Zhruba za měsíc by se měl samec odstěhovat do zoologické zahrady v Bratislavě, aby měla samice Cora klid a mláďata byla v bezpečí. Termín porodu předpokládám na přelomu listopadu a prosince, někdy mezi 25.listopadem a 15.prosincem,“ řekl včera Blesku provozní zoolog zahrady na Mniší hoře Jiří Vítek.

Podle něj vše záleží na přírodě. Na samici není březost vidět, ovšem očekávání potomků chovatelé usuzují ze změny jejího chování. Coře připraví brloh sledovaný kamerami. „Nachystáme také inkubátor pro umělý odchov,“ dodal Vítek.

Medvědice přivedla na svět předloni 23. listopadu samečky Billa a Toma. Z ledních medvídků se staly celebrity, které zvedly návštěvnost zoo v Brně. Dnes již téměř dvouletí sourozenci šli do světa. Milovník vody Bill putoval do německého Gelsenkirchenu a špindíra Tom do pražské zoo.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi