Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Američanka soudí zoo v Chicagu za cákající delfíny

Delfín - ilustr. foto
Delfín - ilustr. foto  (Autor: Archív)
Autor: jos, ČTK - 
21. srpna 2009
07:29

Cákající delfíni přijdou možná draho zoologickou zahradu v americkém Chicagu. O 50 000 dolarů (893 500 korun) coby náhradu ušlé mzdy a uhrazení zdravotních výdajů i odškodnění za způsobené trauma ji žaluje Američanka Allecyn Edwards.

Viní totiž její ošetřovatele, že úmyslně učí delfíny, aby cákali vodu na návštěvníky. Ona ale po kluzké podlaze v delfináriu v loňském roce uklouzla a upadla, píše dnes agentura AP.

"Ošetřovatelé bezohledně a úmyslně cvičí a povzbuzují delfíny, aby házeli vodu na návštěvníky. Podlaha je pak mokrá a kluzká. Nikde ale nejsou varování ani ochranné protiskluzové podložky," uvádí se v žalobě. Zoo ani její provozovatelé se k žalobě zatím nevyjádřili.

spacir ( 21. srpna 2009 23:43 )

To je dnesni svet. Kazdy se pokousi "napodnikat" rychle velke penize a zaloba na velke firmy je snadnou formou, jak prijit k penezum - za opareni rtu horkou kavou, utrpeny stres za jizdu v autobuse, ve vlaku atd. Tito vypocitavci by meli byt nasledne souzeni za poskozovani jmena firmy.

scud911 ( 21. srpna 2009 17:28 )

No tak to je pěkná blbost delfíni jsou přátelský a rádi si hrají a vodu na lidi cákají bežně je to od nich menší provokace, aby člověk šel za nima do bazenu a hrál si snima. Už vůbec nechápu jaký trauma má z pocákání nebo s pádu??? Nevím asi by měla najít pychologa když je alergická na vodu to se asi doma ani nekoupe, aby se chuděrka nenamočila.... A trauma s pádu, který není ničím výjmečný hmmm pověsme si kdo zvás už kolikrát spadl nebo si rozbil pusu na kole a máte nějaký trauma??? Vážně ty američané jsou divný mi připomíná, jak tam jedna američanka žalovala boha

eva44 ( 21. srpna 2009 12:01 )

Blbá ženská, doufám, že ten soud nevyhraje!!

mamca24 ( 21. srpna 2009 09:07 )

Ta američanka je teda pekna krava.Ja sem byla v delfinariumu a nadhera a vubec mi nevadilo ze po me srtikaji vodu.To ses je nejaka americka chudera ktera chce byt dulezita a met prachy.

lister ( 21. srpna 2009 09:01 )

POZOR NA BLÁZNA CO VÁM BUDE PSÁT O IQ TESTU. JE TO PODVOD!!

Zobrazit celou diskusi