Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Šestiletý génius: Vystavuje v uměleckých galeriích!

Autor: Famous, lj - 
2. srpna 2009
14:06

FOTOGALERIE - VIDEO: Je mu teprve šest let a malování se věnuje něco málo více než rok, přesto jeho akvarelové malby dostanou nejednoho znalce umění. Keiron Williamson začal nejen pravidelnou školní docházku, ale také vystavovat v britské galerii, o níž si mnohem starší malíři mohou nechat zdát.


Šestiletý Keiron začal projevovat výjimečné umělecké nadání loni, kdy požádal rodiče o blok a pastelky. Později mu pořídili akvarely a jeho cit pro barvu šokoval i zkušené znalce umění. Výjimečným zážitkem je prý také chvíle, kdy barvy nanáší drobnou ručkou na plátno. Jeho jistota a přesnost vyráží dech i zručným a lety prověřeným mistrům.



Norfolská galerie sídlící v jeho rodném Holtu začala vystavovat nejen jeho díla, ale navíc mu zaplatila dvanáctitýdenní kurz malby pro dospělé. Chlapec se tak naučil pracovat s olejovými barvami, akvarely a plátnem. A o jeho díla začínají jevit zájem další britské galerie, kde by měl vystavovat letos před Vánocemi.

Keiron se specializuje na krajinné výjevy, které vidí ve svém okolí v hrabství Norfolk. Každý den vstává časně za úsvitu, aby maloval ještě před odchodem do školy.

„Sledovat ho při malování je absolutně úchvatné, je to docela neskutečný dar v tak mladém věku. Má jistý prvek sebevědomí, nebojí se zkoušet cokoli nového,“ tvrdí Adrian Hill, majitel galerie Picturecraft.

373821:gallery:true:true

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi