Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ostrava: Místo Čepkárny vymakaný Vodní svět!

Autor: mol - 
15. července 2009
16:53

V Ostravě se v pátek otevře kompletně rekonstruované sportovní centrum Vodní svět. Renovace vnitřní části areálu, jež si Ostravané pamatují pod starším názvem Čapkárna, stála 115 milionů korun.

Kromě dřívějšího plaveckého bazénu doplněného o brouzdaliště pro děti se lidé mohou těšit na nový wellness provoz, vodní jeskyni s malou řekou, masážními lůžky či hudbou, která vznikla v prostorách někdejšího krytu civilní ochrany.

Úprava vnitřních částí začala loni v září. Většina původních prostor má nové dispoziční řešení. Kromě vodní jeskyně budou moci návštěvníci relaxovat například v parních kabinách, sauně, vířivých vanách nebo solární louce. V areálu je ale například umístěna i posilovna a solárium.

Sportovní centrum bylo navíc doplněno i o nové tobogány. Delší tobogán s celoročním provozem má dojezd do vlastního vnitřního bazénku. Délka tobogánu je 96 metrů a tobogán bude mít i vizuální efekty. Díky využití denního i umělého světla tak návštěvník projíždí mimo efekty ve formě blesků, plamenů nebo částí ve stylu mořského světa. V letní sezoně bude zájemcům k dispozici také turboskluzavka s otevřeným dojezdem, která by měla být adrenalinovou zábavou hlavně pro mladší generaci.

Areál má také venkovní část, která se kompletně opravovala v letech 2006 a 2007, kdy se původní venkovní koupaliště nejen rozšířilo, ale rozdělilo se na plaveckou a relaxační část s nejrůznějšími vodními atrakcemi. Vybudováno bylo i zázemí pro děti včetně brouzdaliště a hřiště. Tyto úpravy tehdy stály 103,5 milionu korun.

Náklady na celkovou renovaci areálu byly přes 218 milionů korun.

"Bude to lákat lidi do centra, a to si myslím, že je dobře. Město Ostrava to tady Čapkárně dlužilo, máme z toho všichni radost," řekl při slavnostním otevření areálu primátor Petr Kajnar.

Během léta budou moci návštěvníci za jednotné vstupné využívat venkovní i vnitřní část areálu. Celodenní vstupné bude dospělého stát 90 korun.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi