Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Číňance se narodila siamská dvojčata tvaru hada!

Siamská dvojčata, jejichž tvar těla připomíná dvojhlavého hada.
Siamská dvojčata, jejichž tvar těla připomíná dvojhlavého hada.  (Autor: Austriantimes)
Autor: Famous, val - 
9. července 2009
13:18

Čchun Chuej se narodila siamská dvojčata, jejichž tvar těla, více než tělíčko novorezenců, připomíná dvouhlavého hada. Přirostla k sobě totiž koncem pánevním a sdílejí tak jedno dlouhé tělo s hlavičkami na obou koncích.

Přitom na základě několika ultrazvukových vyšetřeních a dalších prohlídkách se nic neobyklého nezjistilo, matka tedy očekávala zdravá dvojčata.

Ty se narodila v nemocnici Tao-čchiao 19. června bez jasného pohlaví. V podstatě nemají žádné zevní pohlavní orgány, takže lékaři ho zatím nejsou schopni určit.

 

Siamská dvojčata, jejichž tvar těla připomíná dvojhlavého hada. Siamská dvojčata, jejichž tvar těla připomíná dvojhlavého hada. | Austriantimes



„Je to obrovský šok. Už jsme diskutovali o tom, co můžeme udělat, abychom je oddělili, ale stálo by nás to mnoho peněz a my nejsme bohatí,“ uvedla matka Čchun Chuej.

Operace by podle odhadů stála v přepočtu asi jeden a půl milionu korun. „Jsem farmář a nemáme tolik peněz, ale dětem chceme pomoci,“ tvrdí otec Čang Ťien-ťün.

 

paila ( 10. července 2009 15:52 )

No já se těšíla, jak mi, Hani z Asie tady vysvětlí ty zdravé asijské geny (u siamských dvojčat u nich nelze ani určit pohlaví), které mi chudáci Evropané nemáme a ona nic, že by ti došla slova, Hani??? Jinak lituju rodiče těch dvojčátek a doufám, že budou moci podstoupit operaci a žít normální život. Je jedno jaké národnosti se narodíme, právo na krásný život máme všichni.

Zobrazit celou diskusi