Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

V Praze otevřeli největší model železnice v Česku

Autor: kle - 
3. července 2009
05:00

Největší model železnice, který vyrůstá už sedm měsíců v Praze, je konečně přístupný veřejnosti. Není však ještě zcela hotov. Přesto je třeba při návštěvě výstavy sáhnout hluboko do kapsy. Vstupné totiž činí 150 korun!

Království železnic je s plochou 115 metrů čtverečních největší expozicí v zemi. Za pět let má mít 1008 metrů čtverečních a být největší ve střední a východní Evropě. Vláčky zde jezdí pod zmenšeninami Ještědu nebo Trosek, na miniaturních silnicích je běžný provoz, v kavárnách sedí lidé a na dětském hřišti si hrají děti, vše v měřítku 1:87. Za tuhle 'parádu' si ale zájemci pořádně připlatí. Cena lístku se rovná ceně vstupenky do multikina v Praze. Je to rovných 150 korun pro dospělého a 100 korun za dítě.

„Je to psychologická hranice ceny lístku do kina. Dražší jsme být nechtěli a ani to neplánujeme,“ slíbil Blesku manažer projektu Rudolf Pospíšil. Podle něj lidé uvidí v budoucnu za současnou cenu mnohem více modelů.

Největší železniční zmenšenina v republice roste den za dnem. Práce na dalších částech probíhají neustále, nové tratě by měly být zpřístupněny postupně během pěti let. Týmu techniků zabrala stavba dnešní části modelu sedm měsíců.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi