Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šílená svatba ve stavu beztíže!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: SHUTTERSTOCK.COM)
Autor: ČTK, INT, val - 
22. června 2009
11:45

Dva Newyorčané si řekli své “ano” na palubě speciálně upraveného letadla, když překonali gravitaci a sňatek uzavřeli ve stavu beztíže. Obřad se konal nad Mexickým zálivem ve výšce několika tisíc metrů

Tento pár se pravděpodobně stal prvním, který tento bláznivý kousek dokázal. Sama nevěsta Erin Finneganová byla z celé akce v sedmém nebi. "Bylo to šílenější, než jsem čekala. Byla jsem na tolika nudných svatbách, tak jsem chtěla něco jiného," řekla nadšená nevěsta.

Se svým snoubencem Noahem Fulmorem si na palubě Boeingu 727-200 vyměnili manželský slib a s určitými obtížemi též prstýnky. Aby se jim nerozcuchaly svatební účesy, zajistili jim kadeřníci vlasy drátky.

Letadlo několikrát prudce kleslo a zase stouplo po parabolické dráze, čímž dosáhlo uvnitř stroje stavu beztíže. Ve 27 metrů dlouhé "plovoucí" zóně se nevěsta se ženichem, svědci a svatební hosté navzájem docela pokopali, jak obtížné bylo své pohyby koordinovat, uvedl Reuters.

Za nejobtížnější část obřadu považuje pár novomanželský polibek, neboť nechybělo mnoho a došlo i k nějakému menšímu zranění. "Noah mi nejdřív narazil do nosu, myslela jsem, že budu krvácet," komentovala to Finneganová. Ztratil se také snubní prsten, který jednomu ze svatebčanů odletěl z prstu a spadl mezi hosty. Naštěstí byl brzy nalezen a svatba i přes některé komplikace může být považována za unikát a nejspíše první svatbu podobného rázu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi