Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Marks&Spencer zrušil "daň za velká prsa"

Sheyla je ženou s největším hrudníkem světa. V každém prsu nosí čtyři litry silikonu.
Sheyla je ženou s největším hrudníkem světa. V každém prsu nosí čtyři litry silikonu.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
8. května 2009
15:37

Britské ženy zase jednou vyhrály, když se jim podařilo přimět britské obchodní domy Marks&Spencer, aby je přestal trestat za větší poprsí vyššími cenami podprsenek.

Marks&Spencer totiž zdražil podprsenky velikosti DD a větší o dvě libry (asi o 60 korun) oproti menším velikostem. Zdůvodnil to tím, že podprsenky větších velikostí je nákladnější vyrobit.

Ovšem řada Britek považovala "daň za větší prsa" za diskriminaci a nemínila se s tím smířit. Třicetiletá Beckie Williamsová z Brightonu rozjela kampaň Busts 4 Justice (Poprsí za spravedlnost) a na její stránce na Facebooku se k protestu připojilo na 14 000 rozhořčených žen, jejichž počet stále přibýval.

Williamsová si dokonce koupila za 3,40 libry jednu akcii Marks&Spencer a hodlala na červencové valné hromadě akcionářů proti cenové diskriminaci podprsenek vystoupit. Jí a jejím kolegyním především vadilo, že u jiných artiklů obchodní dům cenově podle velikostí nerozlišoval.

Nakonec ale Marks&Spencer ustoupil už nyní, když kromě internetové kampaně si začaly protestu všímat i média a postavila se na stranu nespokojených žen. Obchodní dům dnes otiskl v britských listech celostránkový inzerát s dvojsmyslným titulkem We boobed (Zvorali jsme to, když boob znamená jako podstatné jméno také prsa).

Největší britský prodejce oděvů oznámil, že nejen srovná od soboty ceny podprsenek, ale jako odškodné nabídl svým zákaznicím, že v příštích dvou týdnech budou všechny podprsenky o čtvrtinu levnější.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi