Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Nejstarší žijící pes na světě oslavil 21. narozeniny

Jezevčice Chanel je nejstrší žijící pes na světě.
Jezevčice Chanel je nejstrší žijící pes na světě.  (Autor: YouTube)
Autor: ČTK, brum - 
7. května 2009
09:31

Newyorská jezevčice Chanel, která tento týden oslavila své 21. narozeniny, se může pyšnit zápisem v Guinnessově knize rekordů jako nejstarší žijící pes na světě!

Podle agentury Reuters svůj významný den strávila Chanel v psích lázních a podle její majitelky Denice Shaughnessy přijala ocenění potvrzující její dlouhověkost.

Původně záchranářský pes z New Yorku dnes nosí oranžový svetr, červené ochranné brýle kvůli šedému zákalu a kotníčkové boty kvůli nádoru na zadní noze. V mladších letech naběhala Chanel kilometry, dnes většinu svého dne stráví doma. "Dobře se o Chanel starám, chovám se k ní jako ke člověku," uvedla majitelka.

Za nejstaršího žijícího psa je Chanel považována na základě veterinárních zpráv, čtyř svědků a fotografií dokládajících její věk. Rekord v Guinnessově knize převzala po svém 28letém předchůdci Butchovi, který zemřel v roce 2003.

331346:gallery:true:true

mrum ( 8. května 2009 08:25 )

- znám dost jezevčíků, kteří se dožili i 26, 27 let. 21 není u jezevčíka zázrak. Jak mohala bát zapsána? Co je to za nesmysl? A může mi někdo vysvětlit, jak jezevčík může být záchranářekej pes? e by Amerika, země neomezených mžoností?

Zobrazit celou diskusi