Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Mezinárodní výstava v Praze: Předvedlo se 5000 psů

Autor: pad, ČTK - 
3. května 2009
18:29

Bígl a čivava patřili mezi nejpočetněji zastoupená plemena na 17. ročníku Mezinárodní výstavy psů všech plemen, která se o víkendu konala na pražském výstavišti v Letňanech.

Podle zástupců pořádajícího Českého kynologického svazu se zde představilo zhruba 5000 psů přibližně 250 plemen. A Blesk byl u toho...



„Mezi další oblíbená plemena v poslední době patří stafordšírský bulteriér a zlatý i labradorský retrívr,“ sdělila za pořadatele Eva Novotná. Podle zástupkyně Českého kynologického svazu se trendy v oblibě psů mění a lidé bývají například ovlivněni tím, když se pes objeví v reklamě nebo ve filmu. Úspěšný hollywoodský snímek 101 dalmatinů například takto před lety například vyvolal velkou poptávku po těchto černobílých zvířatech.

Na výstavě v Praze lze vidět také asi dvě desítky neuznaných plemen, jako je pražský krysařík nebo chodský pes. Jejich vítězové se sejdou ve Velké národní ceně společně s vítězi českých posouzených plemen, mezi které patří český teriér, český fousek a československý vlčák.

jonzer ( 3. května 2009 22:30 )

Jistě vám v posledních dnech neuniklo několik článků bulvárního časopisu BLESK, který se snaží zničit špičkového reportéra TV Nova Jiřího Dlabaju a několik jeho kolegů. Pan Dlabaja nedávno na svůj osobní blog umístil video, na kterém se ozývá chrochtání. U něj byl průvodní článek, který vysvětluje jak vše vzniklo. Blesk toto video našel, vše překroutil do nehorázných rozměrů a udělal z něj totální katastrofu. Několik slušných lidí z toho teď bude mít problémy. Pokud nesouhlasíte s tím, co a jak Blesk napsal a chcete proti němu vyjádřit protest, podívejte se na stránky http://chrochro.7x.cz a ukažte, že nejsme národ sucharů, ale národ se smyslem pro humor.

Zobrazit celou diskusi