Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Muž v Keni pokousal krajtu a zachránil si život

Krajta
Krajta  (Autor: en.wikipedia.org)
Autor: ČTK, brum - 
15. dubna 2009
16:13

Muž v Keni pokousal čtyřmetrovou krajtu, která jej napadla a vytáhla do koruny stromu, a zachránil si tím patrně život. Souboj s ohromným hadem ale vyhrál farmář Ben Nyaumbe až po třech hodinách.

Krajta zaútočila na Nyaumbeho o víkendu na farmě ve východokeňském Malindi. Zvíře se na pozemku zřejmě chystalo ulovit některý kus dobytka, podotýká agentura Reuters.

"Šlápl jsem na zemi na něco měkkého a nejednou se mi kolem nohy omotala ohromná krajta," popsal svůj střet s nebezpečným plazem Nyaumbe.

Čtyřmetrový had se pak obtočil i kolem jeho trupu a vytáhl farmáře do koruny stromu. Nyaumbe se snažil osvobodit tím, že zvíře kousl do špičky ocasu. Krajta postupem času lehce uvolnila sevření a Nyaumbemu se podařilo sáhnout si do kapsy pro mobilní telefon a zavolat pomoc.

Když na místo dorazil další pracovník farmy s policistou, Nyaumbe obtočil krajtě kolem hlavy své triko, aby se jej had nepokusil spolknout. Muži pak obmotali kolem hada provaz a stáhli ho ze stromu na zem. Nyaumbe vyvázl z několikahodinového zápasu jen s odřeninami a natrženým rtem. Krajtu odvezli policisté do terária, přes noc však zmizela.

Krajty patří mezi největší hady na světě. Některý druhy dorůstají až do deseti metrů. Živí se převážně drobnými savci, mohutní jedinci si však troufnou i na živočichy typu divokých prasat, telat buvolů či antilop.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi