Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Jerly: Mimino, kterému je 26 let!

Jerly Lyhngdoh
Jerly Lyhngdoh  (Autor: CEN/Europics)
Autor: INT, vk, pal - 
15. dubna 2009
16:32

Na první pohled vypadá jako dvouleté dítě. Ve skutečnosti se však jedná o dospělého muže. Jmenuje se Jerly Lyhngdoh a je mu už 26 let! Chirurgové jsou bezradní a o Indovi mluví jako o lékařském zázraku.

Jaké to je být dospělý, a přesto vypadat jako dítě? Jerly o tom ví své... Ve svých 26 letech má takové tělesné proporce, že by mu všichni hádali zhruba jeden rok.

Chlapec žije s rodiči na farmě ve městě Meghalaya na severu Indie. Jeho tělíčko měří něco málo přes 80 centimetrů, ale jakmile promluví, ozve se hlas dospělého muže.

Tělesná vada, kterou Jerly trpí, je vlastně opakem předčasné senility. Už proto, že je 6 jeho sourozenců zcela zdravých, nemohou být příčinou mužova postižení genetické dispozice.

"Jerlyho dětský vzhled je opravdu pozoruhodný. Jediná věc, která odpovídá jeho věku, jsou zuby. Ten chlapec je skutečně ojedinělý," prohlašuje o něm pediatr J. Ryndong. Experti z řad lékařů se domnívají, že chlapec má špatné vylučování růstového hormonu, které je příčinou jeho malého vzrůstu. Na vině je také poškození hypofýzy (podvěsek mozkový).

Jerlyho rodiče, kteří se živí jako rolníci, po narození syna nepozorovali nic abnormálního. Jeho matka má pouze podezření, že když byly Jerlymu 4 měsíce, začal trpět epilepsií.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi