Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Blesk.cz radí: Jak na levnější tisk

Autor: red - 
13. dubna 2009
00:01

Tiskárnu si dnes může pořídit velmi levně prakticky každý. S nákupem nových barevných náplní ale přijde problém. Náplně do tiskárny stojí často víc než nová tiskárna! Jak na tisku ušetřit?

Výrobci se snaží získat zákazníka nízkou cenou tiskáren. S novými tiskárnami tak dodávají náplně často s polovičním obsahem a tiskárny finančně dotují. O to jsou pak dražší náplně na doplnění.

Pokud při nákupu nové tiskárny budete vědět, jaké dokumenty a v jakém množství budete tisknout, můžete ve svých celkových nákladech na tisk ušetřit i tisíce korun za rok.

Jiné potřeby má účetní, kterému stačí černobílý tisk tabulek a textů, jiné má fotoamatér, který chce rychle a kvalitně vytisknout své fotky pro rodinu, o firmách s potřebou profesionálního tisku ani nemluvě!

Při častém tisku může provoz levné tiskárny značně převýšit pořizovací náklady. Naopak je zbytečné kupovat drahé zařízení na tisk 30 listů textu měsíčně, když Vám za 3 roky tiskárna stejně morálně zestárne a na trhu bude něco kvalitativně i cenově jiného.

Navštivte stránky www.Tisknulevne.cz a vyplňte jednoduchý formulář. Odborníci Vám poradí, který typ tiskárny je pro vaše potřeby nejlepší!

Jaké máte možnosti při výměně tiskových kazet?

1. Originální tisková kazeta
Originální díly a spotřební materiál dávají předpoklad kvalitního tisku, nepoškození mechaniky a bezproblémové uplatnění reklamace v záruční době tiskárny. Pouze cena bývá vyšší.

2. Kompatibilní tisková kazeta

Tisková kazeta od jiného výrobce, než je výrobce tiskárny. V podstatě jde o kopii originální tiskové kazety. Některé typy dosahují zcela kvality originálu, u jiných je tisk horší. Záleží na výrobci kompatibilní kazety a typu tiskárny. Výhodou kompatibilních kazet je nižší cena. Výměna v tiskárně je stejná jako u originální kazety.

3. Renovace doručené tiskové kazety
Většinu kazet lze renovovat. Specializovaná firma vám kazetu zkontroluje, vyčistí a nově naplní inkoustem nebo tonerovým práškem. Renovaci kazety si můžete objednat stejně jako každé jiné zboží. Z toneru se použije pouze základní těleso a všechny válečky a stěrky se kontrolují a vyměňují za nové. Renovace kazety vyjde také výrazně levněji než nákup nové.

4. Vlastní doplňování pomocí tzv. refill-kitů
Refill-kit je sada inkoustů včetně všeho potřebného pro naplnění prázdných inkoustových kazet (cartridgí). Je určen pro tiskárny pracující s inkoustovými náplněmi. Refill-kit umožňuje ušetřit značnou část finančních prostředků pro provoz Vaší tiskárny. Nemusíte vždy kupovat novou náplň nebo dokonce tiskovou hlavu s náplní.

5. Doplňování samostatným inkoustem
Finančně nejlevnější způsob doplňování je pomocí originálního samostatného inkoustu. Pro jednotlivé tiskárny, u kterých lze použít samostatné doplňování inkoustů, firma Tisknulevne.cz dodává za výhodnější ceny tzv. inkoustové sady. Vlastní doplňování může ušetřit i 50% nákladů na tisk. Tento způsob je mezi lidmi velice oblíbený.

Všechny informace a možnosti řešení pro Váš konkrétní případ můžete rychle nalézt ve specializovaném obchodně na tiskárny, kopírky a spotřební materiál www.Tisknulevne.cz. Dotazy Vám rádi zodpoví vyškolení obchodníci na bezplatné lince 800 800 480.

Cardridge, tonery, refill-kity Cardridge, tonery, refill-kity | Tisknulevne.cz