Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

V Hamburku mají největší model 'vláčků' na světě!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: kol - 
24. března 2009
16:19

Největší modelová železnice na světě se jmenuje Miniature Wonderland a zabírá celé patro v budově bývalého skladiště v hamburské městské části Speicherstad.

Propracované kolejiště obřích rozměrů je obklopeno zcela reálně vyhlížejícím městem Hamburk či dalšími zajímavostmi nejen z Německa, ale i z celého světa. Všude se pohybuje tisíce malých lidiček nebo jde ulicemi skupina skautů, jinde zase probíhá svatba a na dalším místě lidé demonstrují.

306706:gallery:true:true

V tomto světě jezdí nejen vláčky, ale i auta, létá letadlo, ale dokonce i UFO. Jako v reálném světě se zde střídá den a noc nebo fouká vítr. K dovršení efektů dokonce čas od času někde vypukne požár nebo se stane nehoda a pak se ke kouřícímu obydlí sjíždí několik troubících hasičských vozů i záchranek.

306705:gallery:true:true

Novou atrakcí je Amerika s Las Vegas a další světová místa. Návštěvník může nahlédnout tvůrcům tohoto malého světa i pod pokličku a to jednak v řídícím centru nebo ve výrobně, kde se vše barví, staví a připravuje.

306704:gallery:true:true

Jelikož se jedná o velice rozsáhlý modelový komplex, je potřeba si na návštěvu vyhradit alespoň půl dne, aby si návštěvník mohl vše v klidu prohlédnout.

306703:gallery:true:true

Otevřeno je denně a vstupné je zdarma pro děti do výšky 1m, ostatní děti
do 16 let platí 5 EUR ( cca 130 Kč) a dospělí 10 EUR ( cca 270 Kč).

neoxp ( 25. března 2009 16:51 )

jaky krasne zrecyklovany clanok: http://www.novinky.cz/cestovani/164333-v-hamburku-je-k-videni-nejvetsi-model-zeleznice-na-s vete.html

Zobrazit celou diskusi