Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Po skupině U2 se v New Yorku jmenuje ulice

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
4. března 2009
10:41

Newyorský starosta Michael Bloomberg v úterý dočasně přejmenoval jednu z ulic na Manhattanu po irské rockové skupině U2. Část 53. ulice v Midtown Manhattan se bude týden jmenovat U2 Way

Bloomberg tak ocenil vydání dvanáctého studiového alba U2 nazvané No Line On The Horizon a také skutečnost, že kapela bude tento týden po dobu pěti dní vystupovat v noční talkshow amerického komika a moderátora Davida Lettermana. Rockeři tak chtějí ve Spojených státech propagovat své nové studiové album.

Bude to poprvé, kdy v populárním Lettermanově pořadu Late Show vysílaném televizní stanicí CBS a v Česku dostupném na kabelové AXN, bude celý týden vystupovat nějaký hudební interpret.

U2 nahrávali No Line On The Horizon poměrně dlouho a několikrát odložili datum vydání. Materiál natočený s producentem Rickem Rubinem v roce 2006 odložili stranou. Přibrali pak staré spolupracovníky Briana Ena a Dannyho Lanoise a začali znovu nahrávat v létě 2007 v Maroku. Loni a začátkem letošního roku album dokončovali ve studiích v Dublinu, New Yorku a Londýně.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi