Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Výherce třetího finále BLESKovky dostal oktávku!

Autor: Zpravodajové Blesku - 
6. února 2009
05:00

To byla trefa za 400 tisíc! Vladimír Kotva (79) z Drahoňova Újezdu v soutěži BLESKovka trochu tipoval, trochu zkoušel počítat… Ale každopádně byl nejblíže správné odpovědi na otázku, kolik listů běžného vydání deníku Blesk se vejde do kufru nové Škody Octavia.

Vešlo se jich tam 47 844 a pan Kotva se ve svém tipu spletl jen o 6 listů! A proto si zaslouženě odvezl zbrusu novou oktávku!

Skončilo tak i třetí fi nálové kolo soutěže BLESKovka. Tři kola, tři majitelé oktávek. Po Jiřím Čadovi (42) z Lipníku nad Bečvou a Tomáši Mlčúchovi (72) z Břidličné na Bruntálsku byl tím posledním šťastným Vladimír Kotva.

Bývalý učitel, teď už důchodce, rozhodně neskrýval radost. Možná i proto, že nikdy žádné auto neměl. "Já tomu nejdříve vůbec nevěřil, myslel jsem si, že to je nějaký žert. Až když jsem to auto viděl naživo, tak jsem tomu uvěřil, moc Blesku děkuju!" rozplýval se štěstím v pražském Autosalonu Jarov, kde si přebíral novou oktávku za téměř 400 tisíc korun!

Jaký byl váš nejlepší vůz?

"Jé, já jsem nikdy auto neměl!"

Tak aspoň teď si můžete užívat auta...

"Napsal jsem ho na dceru. Jí v lednu umřel manžel, tak se jí bude hodit, může si zajet, kam potřebuje. A starat se i o mě. Ale kdyby mi dal doktor potvrzení, vozil bych se i já."

Vyhrál jste už něco většího?

"To rozhodně ne! Ale víte, já zkouším sázet pořád, sázím celý život sportku, kdyby náhodou něco. A vyhrál jsem čtyři tisíce korun v křížovkách."

Jak jste došel k tomu tipu 47 850?

"Skládal jsem si noviny do štůsků. Pak jsem je počítal a vynásobil počtem listů. Bylo to asi padesát vydání Blesku. A ono mi to prostě vyšlo. I když jsem, přiznávám, přesně nevěděl, jak je velký kufr Škody Octavie."

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi