Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hollywoodské trháky ovládly fretky

Autor: INT, shp, kol - 
29. prosince 2008
09:42

Ach, můj bože! Hollywood, americkou továrnu na filmové sny, ovládly fretky?! Ale kdeže! Jde o originální kalendář umělkyně Jeanne Carley.

Jeanne Carley ve svém kalendáři zasadila do známých filmových rolí a snímků oblíbená zvířata – fretky! Tyto padesát centimetrů dlouhé lasicovité šelmy se vžily do svých rolí s opravdovou vervou. Uznejte sami, nejsou k sežrání?

Nechť tě fretčí síla provází /Star Wars: Epizoda VI – Návrat Jediho (1983)

Fretka se nevzdává útlaku hrozivého impéria a na svém rodném Endoru se dává na úprk před nebezpečnými Scout troopery. Vše v endorském lese na vznášedle speeder bike. Fretka opravdu připomíná Ewoky, rasu, která se poprvé objevila v závěrečném díle galaktické ságy Star Wars, která je dodnes považována za to nejlepší z fi lmového sci-fi.

Hvězdné války Hvězdné války | profimedia.cz


Mimozemská fretka volá domů /E.T. – Mimozemšťan (1982)

Nebohý fretčí mimozemšťan se chce vrátit na rodnou planetu poté, co ztroskotal na Zemi. Přesně tak vypadá příběh fiktivního snímku, který paroduje legendární rodinné sci-fi E.T. – Mimozemšťan Stevena Spielberga. V něm se mimo jiné objevila malá Drew Barrymore v jedné ze svých prvních rolí.

E.T. mimozemšťan E.T. mimozemšťan | profimedia.cz


Park plný chlupů /Jurský park (1993)

V pryskyřici byl nalezen komár, který obsahuje DNA dinosaurů. Nebohé fretky netuší, že jeho klonováním způsobí na opuštěném ostrově hotové peklo. Steven Spielberg podruhé, tentokrát se fretky utkávají s jeho dinosaury z Jurského parku, který ovlivnil celé generace diváků a fi lmařů. Čtvrtý díl je již několik let ve stadiu příprav.

Jurský park Jurský park | profimedia.cz


Mumifretka se vrací /Mumie (1999)

Hluboko ve vyprahlých egyptských pouštích se nalézá pyramida, v jejíž kobce se probouzí prastaré chlupaté zlo. Ovázaná několika obvazy se fretka vrací, aby si vyrovnala účty se živými. Roztomilé zvíře vypadá jako mumie opravdu sladce. Stejnojmenný fi lm se v roce 1999 objevil na fi lmových plátnech a »nakopl« hereckou kariéru Brendana Frasera. Třetí díl série měl premiéru letos v červenci.

Mumie Mumie | profimedia.cz


Krotitelé fretek /Krotitelé duchů (1984)

New Yorkem se nese strach. Celý ho zamořili duchové zemřelých fretek. Slavné logo kultovní komedie s Danem Aykroyem a Billem Murrym Krotitelé duchů vypadá s fretkou přece jenom lépe, že? V současné době se neustále spekuluje o třetím díle, který by se měl začít natáčet už příští rok. Koho zavoláte, když budete mít potíže? No přece krotitele fretek!

Krotitelé duchů Krotitelé duchů | profimedia.cz


Fretka ze země Oz /Čaroděj ze země Oz (1939)

Nebohá Dorotka byla záhadně přenesena se svým pejskem do země, kde je spousta fretek, co si jen počne? Kamarádi robot, lev a strašák jí přece pomohou. Trio převlečených fretek do kostýmků dává jasně tušit, že Jeanne Carley nezapomněla ani na filmovou klasiku z roku 1939, která byla oceněna dvěma Oscary za hudbu a píseň.

Čaroděj ze země Oz Čaroděj ze země Oz | profimedia.cz


Letecké eso s ocasem /Top Gun (1986)

Je to nezkrotný pilot, který umí řídit i motorku a podlehne mu každá žena. Ne, nejde o Toma Cruise, ale o fretku! Přesně ta umí přece letadlo pilotovat lépe než známý vyznavač scientologie! Akční snímek se stal absolutní klasikou osmdesátých let a na paškál si ho vzal sám Charlie Sheen v parodii Žhavé výstřely z roku 1991.

Top Gun Top Gun | profimedia.cz

petulevrtule ( 29. prosince 2008 13:28 )

Jsem chovatelka fretek, sama mám doma 3 tyto mazlíčky Jsou to chytrá a rozmanitá stvoření, která nezkazí žádnou legraci. Kalendář je úžasný, kdyby byla možnost zakoupení, hendka ho mám doma

Zobrazit celou diskusi