Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nejkrásnější dárek: Miminka pod stromeček

Autor: Zpravodajové Blesku - 
27. prosince 2008
05:00

Někdo pod stromečkem rozbaloval oblečení, někdo zimní výbavu na hory, jiní zase elektroniku nebo hračky. Nejkrásnější dárky však dostali rodiče, jejichž děti přišly na svět přímo na Štědrý den.

A všechny novopečené maminky se shodují: „Je to malý zázrak!“

Dvojnásob to platí, když se ten zázrak přihodí navíc o Vánocích. Kdo by mohl pochybovat, že tohle je pro maminky ten nejlepší dárek pod stromeček. Blesk proto na Štědrý den zavítal do několika porodnic v republice, aby vyzpovídal ty, které to obrovské štěstí letos potkalo...
Například v chomutovské porodnici se na Štědrý den rodilo ostošest. Nejkrásnějších vánočních dárků v podobě miminek přišlo na svět hned šest. »Ježíšovské« děti si tenhle termín prostě vybraly. V Praze v porodnici na Bulovce měly zase některé maminky radost z toho, že jejich děti odrodil doktor Josef Záhumenský, který přivedl na svět i syna Lucase moderátorky Lucie Borhyové. A kdo další se radoval z malých »dárečků«?

Deniska Vojtelová
„Teď už je to pohoda, aspoň už na Vánoce nebude žádný stres,“ smála se maminka Michaela Vojtelová (32). Deniska (49 cm, 2940 g) přišla na svět 23. 12. v 13.59 hodin.

Deniska Vojtelová Deniska Vojtelová | Barbora Pejšová

Mirka Strmisková
Mirce Strmiskové (21) z Maršova na Brněnsku se dceruška Mirka (49 cm, 3000 g) narodila v porodnici v Brně na Obilném trhu.

Mirka Strmisková Mirka Strmisková | Ondřej Požár


Karolínka Bartoncová
Karolínka se narodila 24. 12. ve 3.43 hodin mámě Veronice a tátovi Zdeňkovi z Chomutova, kteří z ní byli nadšeni.

Karolínka Bartoncová Karolínka Bartoncová | Helena Lacinová


Karolínka Albrechtová
Dalším »chomutovským« dárečkem pod stromeček byla Karolína Albrechtová, která se narodila ve 23.15 hodin mamince Martině a tatínkovi Pavlovi. Velkou radost z ní měla hlavně sestřička Natálka (7).

Karolínka Albrechtová Karolínka Albrechtová | Helena Lacinová

Marek Červenka
„Mareček musel ještě po porodu do inkubátoru, ale už se na něj všichni moc těšíme,“ řekla maminka Monika z Chomutova.

Mareček Červenka Mareček Červenka | Helena Lacinová

Daniel Sklenář
V porodnici Hořovice se na Štědrý den narodily tři děti. „Všechno jsou to kluci a všichni se narodili ráno. Daniel přišel na svět v pět hodin, Davídek deset minut po šesté a Tomáš v osm čtyřicet,“ uvedla mluvčí hořovické nemocnice Vlasta Dolejšová. V pořádku jsou i všechny tři maminky, včetně Petry Sklenářové (21) která musela podstoupit porod císařským řezem. „Je to ten nejkrásnější dárek, jaký jsem kdy dostala,“ vzkázala prostřednictvím Blesku šťastná maminka.

Daniel Sklenář Daniel Sklenář | Václav Raufer

Barborka Hrdličková
Barborku (3100 gramů a 53 centimetrů) přivedla Simona Hrdličková (29) z Ostravy na svět dvě hodiny před štědrovečerní půlnocí.

Barborka Hrdličková Barborka Hrdličková | Pavel Čempěl

Jiřík Tlučhoř
Lucie Tlučhořová (29) ze Lhoty pod Libčany přivedla na svět synka Jiříka na Štědrý den 18 minut po poledni. Než musela odjet do hradecké porodnice, stihla ještě připravit pro manžela a dvouletou dcerku Barborku bramborový salát.

Jiřík Tlučhoř Jiřík Tlučhoř | Jitka Žigová

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi