Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Šok! Gruzínka (82): Jsem Putinova biologická matka

Vladimír Putin (46, nebo 48?)
 (Autor: en.wikipedia.org)
Autor: Famous - 
8. prosince 2008
12:30

VIDEO: O životopise Vladimira Putina se ví málo. Přesněji řečeno, je v něm dost nepřesností. A teď k mystériu kolem faktické hlavy Ruska přibyla další šokující zpráva - byla objevena jeho biologická matka.

Dvaaosmdesátiletá Vera Putina z Gruzie tvrdí, že je matkou současného premiéra a bývalého prezidenta Ruska a že ho vychovávala do jeho věku deseti let. Jako důkaz přidává záznam z gruzínské školy v Metechi, kde Putin studoval v letech 1959 až 1960.

260472:gallery:true:true

Tedy minimálně to uvádějí záznamy v archívech školy. Vera Putina žije nuzně v Metechi nedaleko Gori. Stará žena tvrdí, že "její syn" Vladimir žil ve stejné obci od svých dvou a půl let do deseti, následně byl poslán ke svým prarodičům do Ruska.

"Bývala jsem pyšná na to, že mám syna, který se stal prezidentem Ruska. Od té války (v Jižní Osetii) se za něj stydím," cituje Veru britský Daily Telegraph.

260476:gallery:true:true

Záznamy z archívů města Kaspi (nedaleko Metechi) skutečně uvádějí, že chlapec Vladimir byl do školy v Metechi registrován v letech 1959 až 1960 a jako národnost je u něj uvedena gruzínská.

Putin sám přitom ve své autobiografii uvádí, že byl synem továrních dělníků z Petrohradu.

Vera Putina ale tvrdí, že jeho biologickým otcem byl Rus Platon Privalov, který s ní podvedl svou zákonitou manželku a počal tak nemanželské dítě. Dvaaosmdesátiletá Vera také tvrdí, že chlapci říkali Vova a že se narodil 7. října 1950. Což je ale o dva roky dříve, než uvádí Putinovy oficiální dokumenty. V roce 1952 se Vera provdala za Gruzínce. V roce 1960 ale na jeho naléhání poslala Vladimira ke svým rodičům do Ruska. V Petrohradě si ho pak prý zřejmě adoptovali rodiče, které Putin uvádí ve své biografii jako vlastní.



A jak to už bývá v Rusku tradicí, vyslovovat pravdu nahlas je velmi nebezpečné. Své o tom ví učitelka ruštiny Šura Gabinašviliová, která na konci padesátých let malého Putina učila v Metechi. Několikrát jí prý bylo vyhrožováno smrtí, pokud o tom kdy promluví. Na současného ruského premiéra ale vzpomíná hezky. Bylo to "nesmírně bystré dítě, nejbystřejší ze třídy. Miloval ruské bajky a ruština byla jeho nejoblíbenějším předmětem. Také miloval rybaření a zápasy. Byl nejmenší ze třídy, ale vždycky chtěl ve všem vyhrát."

Fotoexperti z Moskvy, kterým paní Vera poskytla své černobílé fotky, na nichž je její syn v sedmi letech, tvrdí, že se skutečně jedná o snímky malého Putina.

Britský Daily Telegraph také tvrdí, že Rusové se snaží příběh paní Very zahladit, jak se dá. Především ho označují za fabulaci a výmysl. Jenže paní Vera k tomu dodává: "Jsem připravena podstoupit testy DNA, pokud je on (Putin) také."

Putin je nejoblíbenějším politikem moderní historie Ruska. Naposledy se takovému obdivu těšil snad jen Stalin, který pocházel z gruzínské Gori, jen několik kilometrů vzdálené od Metechi, kde měl prožít rané dětství Putin.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině