Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Příšerná tchýně se stala důvodem rozvodu!

Archív
Archív  (Autor: Archív)
Autor: Famous - 
14. listopadu 2008
16:51

Soud v italském Salernu uznal žalobu šestatřicetiletého obchodníka s auty z Ravella, který žádal deset let o rozvod kvůli příšerné tchýni.

Matka jeho o pět let mladší manželky mu prý tak pila krev, že nebyl téměř schopen života. "To manželství trvalo jen čtyři měsíce, ale bylo to hotové peklo," tvrdí žalující z jižní Itálie.

Kladnému vyřízení jeho žádosti přispěl fakt, že s manželkou podepsal předmanželskou smlouvu, jejíž součástí byl dodatek o chování tchýně, tedy věta, že se nebude vkládat manželčina matka do jejich soukromého života.

"Myslel jsem si, že všechny ty příběhy o příšerných tchýních byly vymyšlené, ale teď jsem byl přinucen změnit svůj postoj. Nedá se to vůbec nijak popsat, čím vším jsem si prošel, člověk si to musí zpracovat sám," uvedl Ital u soudu podle britského deníku The Times.

Obchodník s auty se rozvádí už deset let, ale teprve nyní soud v Salernu uznal jeho námitku a potvrdil anulaci svatby provedené v katolickém kostele v roce 1998.

V Itálii se kolem tchýní točí naprostá většina vtipů, které se bohužel zakládají na realitě. Světlé výjimky to mají velmi těžké, protože matky protějšku jsou stereotypně vnímány jako opravdové čarodějnice, většinou je však pohromou matka ženichova, která na svého synáčka nedá dopustit.

Loni institut Eures přiznal, že tři z deseti manželství v Itálii soud provede na základě "neobvykle těsného pouta italských mužů s jejich matkami".