Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kulku zastavil svým nosem

Rentgenový snímek Danielovy hlavy. Kulka v oblasti nosu je dobře vidět.
Rentgenový snímek Danielovy hlavy. Kulka v oblasti nosu je dobře vidět.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: INT, so - 
6. listopadu 2008
05:00

Ten muž snad musí mít kosti ze železa. Jak jinak si lze vysvětlit fakt, že jeho nosní kůstka zastavila vystřelenou kulku, která se tak nedostala dále do mozku.

Jindy křehká nosní kost tak bezpochyby Angličanovi Danielu Greenwoodovi (19) zachránila život.

Daniel byl v nesprávnou dobu na nesprávném místě a v Manchesteru se po večírku přimotal pod ruce známému grázlíkovi Davidu Cumminsovi (21). Ten mu chtěl z krku strhnout jeho zlatý řetízek. Po krátké rvačce zloděj vytáhl zbraň ráže 9 mm a na Daniela vystřelil. Smrtící kulka mířila na hlavu, ale nějakým zázrakem osudu se zastavila o nos oběti.

Rentgenový snímek Danielovy hlavy. Kulka v oblasti nosu je dobře vidět. Rentgenový snímek Danielovy hlavy. Kulka v oblasti nosu je dobře vidět. | profimedia.cz

Lékaři tomu stále nemohou uvěřit a s pokrčením ramen si prohlížejí rentgenové snímky. "Ani já pořád nemohu uvěřit tomu, že ještě žiji. Doktoři kulku bez problémů vyjmuli, ale já se pořád cítím hrozně. Mám výpadky paměti, poruchy spánku a často mne bolí hlava," říká Daniel.

Lupič byl zatčen o tři dny později v Blackpoolu. Měl pořád ještě u sebe nabitou zbraň, kterou málem vzal život jinému člověku.