Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nejtěžší muž na světě se v Mexiku oženil

Autor: ČTK - 
27. října 2008
08:07

VIDEO: Manuel Uribe, nejtlustší muž na světě, se v neděli oženil se svou přítelkyní Claudií Solis. Civilní obřad pod názvem "Má tlustá mexická svatba" odvysílal americký televizní kanál Discovery.

Třiačtyřicetiletého Uribeho dostala jeho váha 560 kilogramů do Guinnessovy knihy rekordů.

Manuel ve svatebním pózuje fotografům Manuel ve svatebním pózuje fotografům | AP

Po dvou letech usilovné diety shodil 250 kilogramů a nyní váží "jen" 310 kilo. Ale ani tak zatím nemůže dělat prakticky nic jiného, než sedět na posteli, není schopný chodit a chce-li opustit svůj dům, musejí ho vytáhnout na ulici i s jeho speciálně zkonstruovanou postelí. Proto ho i k provizornímu oltáři dotáhl i s postelí jeřáb.

Manuela musí nosit na posteli. U příležitosti svatby jeho lůžku řádně vyzdobili Manuela musí nosit na posteli. U příležitosti svatby jeho lůžku řádně vyzdobili | AP


Do oddávací místnosti měl kromě hostů přístup jen televizní štáb kanálu Discovery, který přenos ze svatby pojmenoval podle filmového hitu z roku 2002 Moje tlustá řecká svatba, a několik reportérů z Japonska, Německa a Argentiny. Nikdo jiný neměl dovoleno vstoupit do svatební síně s fotoaparátem nebo mobilním telefonem.



"Jsou svoji. Teď všichni zatleskejte a popřejte novomanželům," prohlásila starostka Monterrey a svědkyně svatby Cristina Díaz. Uribe trpěl morbidní obezitou od roku 1992. S osmatřicetiletou Claudií Solisovou se seznámil před čtyřmi lety v době, kdy zemřel její manžel a Uribeho přítel, který vážil 250 kilo.