Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Z Pusteven na koloběžkách

Autor: Ivana Žáková - 
28. září 2008
14:00

Adrenalin a zábava na koloběžkách. Tak toho si v neděli pořádně užily celé rodiny, které sluníčko vytáhlo do Beskyd na Pustevny.

Sjezd na horských koloběžkách si zřejmě letos naposledy vyzkoušely i ty nejmenší děti.

O zapůjčení terénní koloběžky na vrcholku oblíbeného střediska Poustevny se lidé doslova perou. Sjezd na koloběžce je nový hit a forma zábavy pro celé rodiny. Někteří si rádi užijí rychlou a vzrušující jízdu plnou adrenalinu, jiní naopak klidnou vyjížďku se spoustou úžasných výletů do krajiny.

K mání jsou i menší koloběžky pro školáky. "My máme ještě menší děti. Proto raději volíme výjezd lanovkou nahoru a sjezd koloběžkou i se sedačkou pro mrňata po asfaltové cestě zpátky dolů," řekl Blesku Marián Lahoda z Českého Těšína.

Právě šestikilometrová trasa po Knížecí cestě k Ráztoce patří mezi nejoblíbenější. "To byl sešup. Tak rychle jsem ještě nikdy nejel," byl z jízdy nadšený Honzík Lahoda (3). Letos jel na koloběžce z Pusteven zřejmě naposledy. Provozovatelé sice slibují, že je budou půjčovat ještě v říjnu, ale vše záleží na počasí, které se na vrcholku rychle mění.

(Víte, že v Beskdych byla technopárty? Čtěte zde!)