Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lidem ukazoval uřízlou hlavu své přítelkyně

Kréta, Řecko
Kréta, Řecko  (Autor: wikipedia.com)
Autor: ČTK - 
4. srpna 2008
10:20

Muž (31), údajně trpící psychickými problémy, uřízl v neděli na řeckém ostrově Santorini po hádce hlavu své přítelkyni a ukazoval ji šokovaným ostrovanům.

Při snaze uniknout zatčení zranil nejméně tři lidi. Informovala o tom agentura AP, podle níž jej policie nakonec dopadla až po zásahu pěti střelami.

Hlavu uřízl nejprve psu, potom až učitelce

Zadržený Athanasios Arvanitis se na turisty vyhledávaném ostrově živil jako kuchař v jedné z místních restaurací. Po prudké hádce se svou o šest let mladší přítelkyní Adamantií Karkaliovou nejprve řeznickým nožem uřízl hlavu jejímu psu a poté i samotné ženě, která pracovala jako učitelka.

Řecký ostrov Santorini

Ostrov Santorini Ostrov Santorini | wikipedia.cz

Na procházku s uříznutou lidskou hlavou

Po činu se podle svědků pohyboval po vesnici Vurvulos a ukazoval místním obyvatelům hlavu své oběti. "Obcházel tu, nosil její hlavu a říkal šokovaným vesničanům, ať ho nezastavují," popsal pachatelovo chování agentuře Reuters policejní důstojník. "Věděli o něm, že má psychické problémy,... ale neočekávali, že to dosáhne takového bodu," dodal.

Při útěku před poldy srazil dvě lékařky

Když se útočníka pokusil policista zatknout, Arvanitis ho zranil nožem a ukradl mu auto. Ve snaze uprchnout ale porazil dvě lékařky jedoucí na motocyklu. Jedna z nich utrpěla mnohačetné zlomeniny.

Zbloudilá kulka poranila přihlížející

Policie ho nakonec zastavila až střelbou. Vedle pachatele však při ní lehce zranila i jednu přihlížející ženu, kterou zasáhla zbloudilá kulka.