Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Sklepní děti fandí na EURO

Euro
Euro  (Autor: koláž redakce)
Autor: INT, vk - 
22. června 2008
05:00

Rodina Fritzlových, která v současné době žije v bytě, který jim zřídili na místní klinice ve speciálním pavilonu, se postupně poznává a sžívá. Nyní mají děti novou zábavu, zcela je pohltilo fotbalové EURO.

Donedávna neznaly nic než prostory kobky, kterou nikdy neopustily. Teď děti s nadšením sledují televizi a fandí, dokonce natolik, že je musí maminka Elisabeth (42) hlídat, aby nezapomněli na své domácí úkoly. Ráno jim Elisabeth připravuje za pomoci personálu snídani. Dopoledne si babička Rosemarie (69) hraje s nejmenším Felixem (6) a dovádějí spolu až do oběda.

Starší děti jsou na tom podstatně hůře

Na rozdíl od svých vrstevníků nemohou opustit prostory kliniky a jít se ven bavit. Pravidelně za nimi dochází soukromý učitel, se kterým dohánějí veškerou látku. Až odpoledne mají všichni volný program.

Syn Stefan (18)

Nejstarší syn Stefan (18) se věnuje hraní na počítači a údajně je velký technický fanda. Večer už mají všichni jedinou zábavu – zasednou k televizi a sledují fotbal. Lékaři byli původně proti, chtěli ušetřit oběti Josefa Fritzla (73) podrobností o jejich případu, kterých byla televize plná. Nyní je zákaz zrušen, ovšem pouze po dobu zápasů.

V kontaktu s vnějším světem jsou i díky příbuzným, kteří je navštěvují. Nejčastěji za nimi dochází jejich teta, sestra Elisabeth, která má stejně staré děti.

Dcera Kerstin (19)

Dceři Kerstin (19), která ležela sedm týdnů v kómatu a díky které se "sklepní aféra" dostala na světlo, se daří dobře. Její zdravotní stav se den ode dne zlepšuje. A podle lékařů dělá velké pokroky. Celá rodina se za zdmi kliniky postupně připravuje na život venku. Velkým snem každého z ní je začít normální život.