Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Belgický pedofil dostal doživotí

Autor: ČTK - 
11. června 2008
13:49

Belgický soud potrestal doživotím belgického pedofila marockého původu Abdallah Ait Ouda za vraždu dvou děvčátek, která před dvěma lety otřásla celou Evropou.

Z únosu a vraždy sedmileté Stacy Lemmensové a její nevlastní sestry, o tři roky starší Nathalie Mahyové byl shledán vinným Belgičan marockého původu Abdallah Ait Oud. Ten se již v minulosti dopustil těžkých pedofilních zločinů, tentokrát jej usvědčily vzorky DNA.

Obě holčičky, pohřešované skoro tři týdny, byly nalezeny na konci června roku 2006 mrtvé v betonové strouze u železniční trati v Lutychu asi 15 metrů od sebe. Pitva prokázala, že byly uškrceny a starší z nich byla znásilněna krátce po zmizení.

Na Ouda padlo podezření nedlouho po nalezení bezvládných těl. V době jejich zmizení se totiž pohyboval v nedaleké kavárně a pro policii byl velmi dobře známý pro svoje předchozí činy.

Případ vyvolal v Belgii a v Evropě temné vzpomínky na aféru pedofila Marka Dutrouxe. Ten byl zatčen v roce 1996 a následně usvědčen z únosu a znásilnění šesti dívek. Dvě z nich zabil a dvě nechal zemřít hladem.