Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bin Ládin se prý skrývá pod horou K2

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, luk - 
27. května 2008
18:37

Vůdce teroristické sítě Al-Káida Usáma bin Ládin se skrývá v severním Pákistánu, v podhůří karákoramského velikánu K2. Tvrdí to alespoň dubajská televize Al-Arabíja.

Podle jejích nejmenovaných zdrojů se americké tajné služby snaží nejhledanějšího muže planety dostat z úkrytu masivní vojenskou operací na kmenových územích severního Pákistánu.

Televize rovněž tvrdí, že se v minulých dnech sešli ke koordinaci této operace v katarském Dauhá americké bezpečnostní a vojenské špičky. Přítomen byl i velitel amerického kontingentu v Iráku David Petraeus a americká velvyslankyně v Islámábádu Anne Petersonová.

Petraeus při nedávném slyšení v americkém Kongresu prohlásil, že členové Al-Káidy z pákistánských kmenových území plánují útok podobný atentátům na USA ze září 2001.

Americká Ústřední zpravodajská služba (CIA) údajně zjistila, že bin Ládin se zdržuje na takzvané střeše světa, v oblasti, kde Pákistán sousedí na severu s Čínou, tedy v pohoří Karákoram. Plánuje prý další velký útok, k němuž chce využít nejen Araby, ale také Evropany, kteří konvertovali na islám.